Εξαρθρώθηκε ελληνοαλβανική σπείρα διακίνησης ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε ελληνοαλβανική σπείρα διακίνησης ναρκωτικών

Τους τελευταίους δέκα μήνες, τα μέλη της συμμορίας εισήγαγαν από την Αλβανία 13 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ένα κιλό ηρωίνης και 100 γραμμάρια κοκαΐνης, τα οποία διακίνησαν σε χρήστες σε όλη την Αχαΐα - Η συνολική αξία των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν και αυτών που διακίνησαν οι δράστες, φτάνει τα 102.150 ευρώ!

Εξαρθρώθηκε ελληνοαλβανική σπείρα διακίνησης ναρκωτικών
Απευθείας επαφή με το καρτέλ των ναρκωτικών στην Αλβανία είχαν τα μέλη της ελληνοαλβανικής εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Πατρών, μέσω ενός 29χρονου αλλοδαπού ο οποίος αναζητείται με ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών για συμμετοχή σε άλλη σπείρα που και αυτή διακινούσε ναρκωτικά.

Τους τελευταίους δέκα μήνες, τα μέλη της συμμορίας εισήγαγαν από την Αλβανία 13 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ένα κιλό ηρωίνης και 100 γραμμάρια κοκαΐνης, τα οποία διακίνησαν σε χρήστες σε όλη την Αχαΐα. Στα σπίτια των έξι μελών οπυ συνελήφθησαν, στην Πάτρα και τη Χαλανδρίτσα, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά 468,5 γραμμάρια ηρωίνης, 97,6 γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητα χασίς, εννέα ναρκωτικά χάπια, δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές, μια αυτοσχέδια πρέσα για την τυποποίηση των ναρκωτικών, έξι φυσίγγια πυροβόλου όπλου, αλλά και 10.030 ευρώ, δυο αυτοκίνητα και δυο μοτοσικλέτες. Η συνολική αξία των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν και αυτών που διακίνησαν οι δράστες, φτάνει τα 102.150 ευρώ!

Κλείσιμο
Οι άνδρες της Δίωξης συνέλαβαν δυο άνδρες και μια γυναίκα από την Αλβανία ηλικίας 32, 28 και 28 χρόνων και τρεις Έλληνες ηλικίας 62, 30 και 28 χρόνων που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών. Από αυτούς, οι δυο τελευταίοι αποτελούσαν το στενό αρχηγικό πυρήνα μαζί με τον 32χρονο αλλοδαπό που εισήγαγε τα ναρκωτικά στην Ελλάδα με μεσάζοντα τον 29χρονο ομοεθνή του που αναζητείται. Αυτοί συντόνιζαν τις κινήσεις των υπόλοιπων που διακινούσαν στους χρήστες μικρότερες ποσότητες ναρκωτικών τα οποία έκρυβαν σε καβάντζες, όπως μια... στάνη στη Χαλανδρίτσα, προσέχοντας τις μετακινήσεις τους και αλλάζοντας συχνά τα δρομολόγια μεταφοράς.  

Οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών που τους άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή στην Ελλάδα, αποθήκευση, διακίνηση, πώληση και κατοχή ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και παράνομη οπλοκατοχή. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης