Παπακώστα: Χωρίς παραστατικά δεν θα δοθούν χρήματα για μισθοδοσία στα Κέντρα Πρόληψης

Παπακώστα: Χωρίς παραστατικά δεν θα δοθούν χρήματα για μισθοδοσία στα Κέντρα Πρόληψης

Για να υπάρξει ομαλή ροή των πόρων από τον ΟΚΑΝΑ προς τα Κέντρα Πρόληψης, προϋπόθεση είναι να υπογραφούν οι προγραμματικές συμβάσεις, διευκρίνισε η υφυπουργός Υγείας

Παπακώστα: Χωρίς παραστατικά δεν θα δοθούν χρήματα για μισθοδοσία στα Κέντρα Πρόληψης
Διευκρινίσεις για το θολό οικονομικό τοπίο επί του οποίου καλούνται να εργαστούν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης έδωσε η υφυπουργός Υγείας κυρία Κατερίνα Παπακώστα,  απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που αφορούσε «τις παρεμβάσεις της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ εις βάρος των Κέντρων Πρόληψης και των εργαζομένων τους».
 
Σύμφωνα με την υφυπουργό, το μισθολογικό ζήτημα των εργαζομένων θα ομαλοποιηθεί άμεσα καθώς επίκειται νομοθετική ρύθμιση, προϊόν ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί με την εκπροσώπηση και του ΟΚΑΝΑ.
 
Κλείσιμο
Η υφυπουργός εξήγησε ότι ο ΟΚΑΝΑ αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατανομή και την απόδοση, κατά το ποσοστό που του αναλογεί, της μισθοδοσίας των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης. Για να υπάρξει ομαλή ροή των πόρων από τον ΟΚΑΝΑ προς τα Κέντρα Πρόληψης, προϋπόθεση είναι να υπογραφούν οι προγραμματικές συμβάσεις.

«Μέχρι σήμερα 38 Κέντρα Πρόληψης έχουν υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις, 23 Κέντρα έχουν παραλάβει τις προγραμματικές συμβάσεις και εκκρεμεί η υπογραφή τους, ενώ 13 Κέντρα δεν έχουν καταθέσει πρόγραμμα δράσεων και, επομένως, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία παραλαβής, ούτε και η υπογραφή των προγραμματικών τους συμβάσεων. Κατά συνέπεια, χωρίς να έχουν δοθεί τα αντίστοιχα παραστατικά, δεν είναι δυνατόν να εκταμιευτούν οι πόροι» είπε η κυρία Παπακώστα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης