Κρήτη: Νέα αυτοψία στο ισοπεδωμένο σπίτι στα Βορίζια

Κρήτη: Νέα αυτοψία στο ισοπεδωμένο σπίτι στα Βορίζια

Ηταν ηθελημένη ή προήλθε από ατύχημα η ισχυρότατη έκρηξη που ισοπέδωσε την πολυτελή διώροφη μονοκατοικία;

Κρήτη: Νέα αυτοψία στο ισοπεδωμένο σπίτι στα Βορίζια
Με μια νέα αυτοψία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, θα προσπαθήσουν οι τρεις πραγματογνώμονες να διαπιστώσουν αν ήταν ηθελημένη ή προήλθε από ατύχημα η ισχυρότατη έκρηξη που ισοπέδωσε την πολυτελή διώροφη μονοκατοικία έξω από τα Βορίζια Ηρακλείου το βράδυ του Σαββάτου.

Το κοινό συμπέρασμα στο οποίο έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής οι δυο ειδικοί που ορίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. και το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής και ο ιδιώτης που όρισε ο 35χρονος ιδιοκτήτης για να ερευνήσουν τις συνθήκες της καταστροφικής έκρηξης, είναι ότι προκλήθηκε από διαρροή φιάλης υγραερίου και όχι από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, η «πηγή» της εντοπίστηκε σε μια σόμπα υγραερίου η οποία ενδεχομένως παρουσίασε διαρροή. Δεν έχει διευκρινιστεί, όμως, πώς προκλήθηκε η έκρηξη αφού απαιτείται σπινθήρας. Και τώρα θα ερευνηθεί αν κάποιο χέρι προκάλεσε την ισχυρή έκρηξη που μετέτρεψε σε μπάζα την πολυτελή καινούρια μεζονέτα στην οποία η οικογένεια είχε εγκατασταθεί μόλις το Πάσχα. 

Πάντως, ο 35χρονος που δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών και στάθηκε τυχερός αφού έλειπε μαζί με την οικογένειά του όταν το σπίτι έγινε… πυροτέχνημα, δήλωσε εξ αρχής ότι δεν είχε διαφορές με κάποιον που μπορεί να ήθελε να τον βλάψει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης