Πρόταση Μανιάτη για εξίσωση του ΚΕΠΕ με τα ερευνητικά ιδρύματα

Πρόταση Μανιάτη για εξίσωση του ΚΕΠΕ με τα ερευνητικά ιδρύματα

Μιλώντας σε εκδήλωση για την τελετή απονομής του βραβείου ENERGY GLOBE 2014, ο υπουργός ΠΕΚΑ τόνισε ότι «έχει μεγάλη σημασία να αναδείξουμε το πώς κατορθώνει το ΚΑΠΕ, ένας φορέας που έχει ταλαιπωρηθεί κατά το παρελθόν, να αποδεικνύει διαχρονικά ότι μπορεί να σταθεί όρθιο στον παγκόσμιο, στον διεθνή ανταγωνισμό»

Πρόταση Μανιάτη για εξίσωση του ΚΕΠΕ με τα ερευνητικά ιδρύματα
Πρόταση τροπολογίας προκειμένου να εξισωθεί το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠ) με τα ερευνητικά ιδρύματα απέστειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), Γιάννης Μανιάτης, προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, έτσι ώστε, όπως ανέφερε ο ίδιος, να υπάρχει ένα επίπεδο ισοτιμίας ανάμεσα στους ερευνητές του ΚΑΠΕ και τους ερευνητές των άλλων κέντρων της χώρας.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την τελετή απονομής του βραβείου ENERGY GLOBE 2014, ο υπουργός ΠΕΚΑ τόνισε ότι «έχει μεγάλη σημασία να αναδείξουμε το πώς κατορθώνει το ΚΑΠΕ, ένας φορέας που έχει ταλαιπωρηθεί κατά το παρελθόν, να αποδεικνύει διαχρονικά ότι μπορεί να σταθεί όρθιο στον παγκόσμιο, στον διεθνή ανταγωνισμό».

Το ENERGY GLOBE ΑWARD 2014 απονεμήθηκε στο ΚΑΠΕ από την πρέσβη της Αυστρίας, Δρ Melitta Schubert, για το ερευνητικό έργο LOW-BIN: «Αποδοτική Ηλεκτροπαραγωγή Δυαδικού Κύκλου με θερμική πηγή τη Γεωθερμία Χαμηλών Θερμοκρασιών». Το βραβείο παρέλαβε ο υπεύθυνος του έργου, Δρ Κ. Καρύτσας, προϊστάμενος του τμήματος Γεωθερμίας του ΚΑΠΕ. Πρόκειται για το τρίτο βραβείο που απονέμεται από το ENERGY GLOBE στο ΚΑΠΕ.

Αναφερόμενος δε στη γεωθερμία, ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι έχουμε 500 MW βεβαιωμένα και 1000 MW πιθανά θερμικά πεδία, κάτι που πρακτικά μπορεί να σημαίνει εκατοντάδες ή και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, καθώς και μείωση του κόστους στον αγροτικό τομέα (θερμοκήπια), στις ιχθυοκαλλιέργειες, στα ιαματικά λουτρά, με μείωση του κόστους θέρμανσης.


Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης