Ιερώνυμος: Απαιτείται ενότητα κι εργατικότητα

Ιερώνυμος: Απαιτείται ενότητα κι εργατικότητα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος τόνισε ότι «χρειάζεται ταπείνωση, εργασία κι αυτός που θέλει να κυβερνήσει και να είναι άρχων, το λέω στους υποψηφίους, πρέπει πρώτα να μάθουν να είναι αρχόμενοι»

Ιερώνυμος: Απαιτείται ενότητα κι εργατικότητα
Τα εγκαίνια ενός νέου γηροκομείου της Μητροπόλεως Μαντινείας & Κυνουρίας στο Λεωνίδιο, τέλεσε χθες, ο μακαριότατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία του σεβασμιότατου μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου, των βουλευτών του νομού Ανδρέα Λυκουρέντζου και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του δημάρχου Νότιας Κυνουρίας Γιάννης Μαρνέρης και πλήθους κόσμου από όλη την Κυνουρία.

Το νέο γηροκομείο με την επωνυμία «Ο 'Άγιος Λεωνίδας» ανεγέρθηκε σε οικόπεδο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καρυών και το είχε θεμελιώσει ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος τον Ιούλιο του 2010, ενώ χρηματοδοτήθηκε εξ' ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου. Είναι δυναμικότητας 22 αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων και 6 μη αυτοεξυπηρετούμενων, ενώ διαθέτει και 2 κλίνες προσωρινής νοσηλείας. Το συγκρότημα διαθέτει επίσης φυσικοθεραπευτήριο, πισίνα ιαματικού χαρακτήρα, ιατρείο, αίθουσα εκδηλώσεων, βοηθητικούς χώρους και ένα παρεκκλήσιο επ' ονόματι του Αγίου Λεωνίδου.

Ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος δήλωσε χαρούμενος γιατί το έργο που θεμελίωσε ολοκληρώθηκε κι απομένει ο εξοπλισμός του για να τεθεί σε λειτουργία.

Ο κ. Ιερώνυμος, μίλησε για την προστασία των μοναστηριών και των κειμηλίων της χώρας, ενώ σημείωσε ότι απαιτείται να έχουμε ενότητα κι εργατικότητα, τονίζοντας ότι, «τώρα φαίνεται ότι φεύγει η τρόικα, να πάει στο καλό. Εμείς έχουμε τη δύναμη να προχωρήσουμε αρκεί να έχουμε τσαγανό, να αγωνιστούμε, αλλά με προσωπική προσφορά, όχι να περιμένει ο ένας τον άλλο και να νομίζει ο καθένας ότι είναι ο ομφαλός της γης».

Πρόσθεσε ότι, «χρειάζεται ταπείνωση, εργασία κι αυτός που θέλει να κυβερνήσει και να είναι άρχων, το λέω στους υποψηφίους, πρέπει πρώτα να μάθουν να είναι αρχόμενοι και να κατανοήσουν τη σημαίνει η λέξη υπουργός. Κι αυτοί που θέλουν να πάνε μπροστά και να προχωρήσουν θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ‘'ο άρχων ως αρχόμενος''».
Κλείσιμο

«Επενδύουμε σε νέες κοινωνικές δομές, ως απάντηση στην αποδόμηση των εργαλείων κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, λόγω της οικονομικής κρίσης, και επιδιώκουμε τη βελτίωση των σχέσεών μας με την εκκλησία, για να αναπτύξουμε το σχέδιό μας για τις κοινωνικές δομές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Ο περιφερειάρχης εξήρε τη συμβολή της εκκλησίας στο κοινωνικό έργο που επιτελεί στην Πελοπόννησο και ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν εντάξεις στο ΕΣΠΑ για τα γηροκομεία της Κορίνθου, της Σπάρτης και της Μεγαλόπολης, ώστε «όλες μας οι δυνάμεις να κατευθυνθούν προς την ανακούφιση από τον πόνο και το φόβο των πασχόντων συνανθρώπων μας, δίνοντάς τους ελπίδα για το αύριο».

Τέλος, ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Γιάννης Μαρνέρης χαρακτήρισε το έργο «δώρο Θεού» κι ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για την ολοκλήρωσή του, ενώ τόνισε πως αποτελεί την αρχή μίας σειράς έργων που γίνονται στην περιοχή με τη συνεργασία όλων των φορέων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης