Μητσοτάκης: Παράλογα τα 9άρια και 10άρια στη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων

Μητσοτάκης: Παράλογα τα 9άρια και 10άρια στη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων

Βολές κατά της ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι προστατεύει τη μειοψηφία των υπαλλήλων που έπαιρναν υψηλούς βαθμούς ενώ κωλυσιεργούσαν συστηματικά στην εργασία τους

Μητσοτάκης: Παράλογα τα 9άρια και 10άρια στη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων
Παράλογο χαρακτηρίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, το γεγονός ότι με το βαθμολόγιο που ίσχυε μέχρι σήμερα για το δημόσιο, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων βαθμολογούνταν με 9 και 10.

Γι' αυτό, εξηγεί ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του, «το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εισάγει για πρώτη φορά της συγκριτικής αξιολόγησης στον προσδιορισμό των ανώτατων ποσοστών των δημοσίων υπαλλήλων ανά κλίμακα βαθμολογίας».

Απαντώντας, δε, στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει για το προσεχές διάστημα η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρώντας στη διαδικασία της αξιολόγησης ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι η ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους «προσπαθεί για λόγους ψηφοθηρίας και εντυπωσιασμού να "αγκαλιάσει" τη μειοψηφία εκείνων των υπαλλήλων που βαθμολογούντο με υψηλούς βαθμούς, ενώ στην πραγματικότητα κωλυσιεργούσαν συστηματικά στην εργασία τουςκαι να την προστατεύσει από μια αντικειμενική και δίκαιη αξιολόγηση». 

Και καταλήγει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «η εποχή όπου μια αναχρονιστική συνδικαλιστική ηγεσία μπορούσε να εμποδίσει τις αλλαγές που απαιτεί και δικαιούται η σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης