Τι απαντά η ΝΕΡΙΤ για τη διαρροή των στοιχείων των υποψηφίων

Τι απαντά η ΝΕΡΙΤ για τη διαρροή των στοιχείων των υποψηφίων

Δεν αποτελούν προσωρινό πίνακα κατάταξης και δημοσιοποιήθηκαν από λάθος χειρισμό «μη εξουσιοδοτημένων τρίτων», υποστηρίζει η διοίκηση της εταιρείας

Τι απαντά η ΝΕΡΙΤ για τη διαρροή των στοιχείων των υποψηφίων
Ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να δώσει εξηγήσεις για τη διαρροή των πινάκων μοριοδότησης βάσει των τυπικών προσόντων των 5.168 ατόμων που υπέβαλαν αίτηση για μια εκ των 356 θέσεων εργασίας δημοσιογράφων και «καλλιτεχνικών» ειδικοτήτων, εξέδωσε την Τρίτη η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ.

Στην ανακοίνωση αφού ξεκαθαρίζεται ότι ο πίνακας αυτός δεν είναι «ο προβλεπόμενος στην Προκήρυξη προσωρινός πίνακας κατάταξης των υποψηφίων», προστίθεται ότι ο πίνακας αυτός θα προκύψει από την επεξεργασία των στοιχείων «που θα κληθούν να υποβάλουν όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι, προκειμένου να τεκμηριώσουν τόσο τα τυπικά τους προσόντα όσο – ιδίως – την προηγούμενη εμπειρία τους, σε θέση αντίστοιχη με αυτή για την οποία έχουν υποβάλει υποψηφιότητα».

Κλείσιμο
Όσο για τα στοιχεία που περιλαμβάνει ο πίνακας, η ΝΕΡΙΤ ανακοινώνει ότι «καταρτίσθηκε μηχανογραφικά, βάσει των δηλωθέντων από τους υποψηφίους προσόντων, και εγκαταστάθηκε σε δοκιμαστικό περιβάλλον. Η δε δημοσιοποίησή του είναι προϊόν προσπέλασης στο δοκιμαστικό περιβάλλον από μη εξουσιοδοτημένους τρίτους».

Η διοίκηση της εταιρείας δεσμεύεται ότι «αμέσως μετά την επαλήθευση/ τεκμηρίωση των μορίων, ο προσωρινός πίνακας κατάταξης θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται στην Προκήρυξη».

«Η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ ερευνά το θέμα, για τον εντοπισμό των υπευθύνων της συγκεκριμένης ενέργειας. Είναι πάντως προφανές, ότι τόσο αυτοί, όσο και όποιοι τροφοδοτούν τη σχετική παραφιλολογία, όχι μόνο δεν θέλουν να συμβάλουν στην εξέλιξη αυτής της διαφανούς και ανοικτής διαδικασίας αλλά, αντιθέτως, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να την υπονομεύσουν και να την ακυρώσουν. Από πλευράς μας, δεσμευόμαστε ότι οι προσπάθειές τους θα αποτύχουν και η διαδικασία θα συνεχισθεί απρόσκοπτα» καταλήγει η ανακοίνωση της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ.

Σημειώνεται ότι την πρώτη φάση της επεξεργασίας των αιτήσεων έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία έναντι ποσού 56.000 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης