Η Γερμανική Πρεσβεία δώρισε στην Πυροσβεστική τέσσερα οχήματα

Η Γερμανική Πρεσβεία δώρισε στην Πυροσβεστική τέσσερα οχήματα

Τα πυροσβεστικά παραχωρούνται χωρίς επιβάρυνση από το Ομοσπονδιακό Κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στο Μύνστερ

Η Γερμανική Πρεσβεία δώρισε στην Πυροσβεστική τέσσερα οχήματα
Τέσσερα γερμανικά πυροσβεστικά οχήματα παρέδωσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ο πρεσβευτής της Γερμανίας Βόλφγκανκ Ντολτ σε ειδική τελετή παρουσία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Πάτροκλου Γεωργιάδη. 

Ο κ. Ντολτ ανέφερε κατά την τελετή παράδοσης: «Το ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα παράγει εξαιρετικό έργο, ειδικά την περίοδο των ετήσιων δασικών πυρκαγιών. Αυτό το έργο επιθυμούμε να το στηρίξουμε πρακτικά στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της ελληνογερμανικής εταιρικής σχέσης μέσω μεταφοράς τεχνογνωσίας, μέσω συνεργασιών στον τομέα της κατάρτισης, αλλά και με την παράδοση αυτών των οχημάτων».

Κλείσιμο
Τα οχήματα προέρχονται από τον στόλο του Ινστιτούτου Πυροσβεστικής του Ομοσπονδιακού Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στο Μύνστερ και παραχωρούνται χωρίς επιβάρυνση στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Η ελληνογερμανική εταιρική σχέση βασίζεται σε μια πρωτοβουλία της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίου Μέρκελ και του τότε Έλληνα Πρωθυπουργού κυρίου Παπανδρέου από το έτος 2010 και στοχεύει στην ενισχυμένη διμερή συνεργασία. Στο πλαίσιο αυτό ελληνικά και γερμανικά υπουργεία συνεργάζονται άμεσα και στενά, μεταξύ άλλων στους τομείς της υγείας, της οικονομικής ανάκαμψης, του τουρισμού, της έρευνας, της εκπαίδευσης, της αγοράς εργασίας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στον τομέα της πολιτικής προστασίας για παράδειγμα, υπήρξε την άνοιξη του 2013 συνδρομή στην εκπαίδευση Ελλήνων χειριστών πυροσβεστικών αεροσκαφών με την υποστήριξη εκπαιδευτών από τη Γερμανία. Σκοπός είναι, μελλοντικά, η συνεργασία μεταξύ ελληνικού και γερμανικού Πυροσβεστικού Σώματος να εντατικοποιηθεί. Έτσι για την άνοιξη του 2014 έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή ενός ελληνογερμανικού εργαστηρίου για την καταπολέμηση φυσικών καταστροφών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης