Ναρκωτικά έψαχναν, αρχαία βρήκαν!

Ναρκωτικά έψαχναν, αρχαία βρήκαν!

Έβγαλαν «λαγό» εκεί που  δεν το περίμεναν οι άνδρες της  Ασφαλείας, οι οποίοι ερευνούσαν μια  υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στη  Φλώρινα! Στόχος τους ήταν να εντοπίσουν τον διακινητή, αλλά η επιτυχία τους ήταν ότι τον συνέλαβαν γιατί είχε στην κατοχή του... αρχαία αντικείμενα!

Ναρκωτικά έψαχναν, αρχαία βρήκαν!
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν  αρχικά έναν 43χρονο ο οποίος είχε στην κατοχή του μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης που, όπως παραδέχθηκε, είχε προμηθευτεί  από τον 33χρονο διακινητή. Αμέσως έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του, αλλά δεν βρήκαν ναρκωτικά όπως έλπιζαν. Βρήκαν, όμως, τα αρχαία που -άγνωστο πώς- είχε στην κατοχή του.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν εννέα τμήματα από λαβές και  τέσσερα χείλη αγγείων, τα οποία  θα εξεταστούν από αρχαιολόγους για να εξακριβωθεί από πότε χρονολογούνται και ποιος είναι ο τόπος προέλευσής τους. Ακόμη, στο σπίτι του 33χρονου βρέθηκαν δύο υφαντικά βάρη που και αυτά εμπίπτουν στο νόμο περί προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου . Ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας κατηγορούμενος για πώληση ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, ενώ ο 43χρονος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών.

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης