Αρνητικά πρόσημα στη Wall - Πτώση και σήμερα για τη General Electric

Αρνητικά πρόσημα στη Wall - Πτώση και σήμερα για τη General Electric

Οι επενδυτές εστίασαν και σε μια σειρά απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων από την Κίνα τα οποία ενισχύουν την ανησυχία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας

Αρνητικά πρόσημα στη Wall - Πτώση και σήμερα για τη General Electric
Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street με «οδηγό» τη GE η οποία υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα φτάνοντας σε χαμηλό εξαετίας. Οι ανησυχίες για πιθανή επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και για την εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ συνέβαλλαν στη διαμόρφωση του επενδυτικού κλίματος την Τρίτη.

O Dow Jones σημείωσε πτώση 0,13% στις 23.409 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,23% στις 2.578 μονάδες και ο Nasdaq υποχώρησε 0,29% στις 6.737 μονάδες.

H μετοχή της General Electric σημείωσε πτώση 5,91 % στον απόηχο της ανακοίνωσης σχεδίου αναδιάρθρωσης της.

Η εταιρεία που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ένα ευρύ σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει ως στόχο τον περιορισμό των επιχειρηματικών δράσεών της σε τρεις τομείς (αεροναυπηγική, υγεία και ενέργεια) και την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας σε όλον τον κόσμο προκειμένου να μειωθούν τα κόστη της.

Οι επενδυτές εστίασαν και σε μια σειρά απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων από την Κίνα τα οποία ενισχύουν την ανησυχία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Κλείσιμο

Ο Art Hogan, υψηλόβαθμο στέλεχος της Wunderlich Securities, ανέφερε ότι «έχουμε παγκόσμια συγχρονισμένη οικονομική ανάπτυξη και η Κίνα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της. Αν υπάρξει επιβράδυνση εκεί, αυτό θα έχει επιπτώσεις στις παγκόσμιες αγορές».

Πηγή: Newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης