Ισχυρά κέρδη για τον Dow με... «καύσιμο» 3M και Caterpillar

Ισχυρά κέρδη για τον Dow με... «καύσιμο» 3M και Caterpillar

«Το χρηματιστήριο απλά χτύπησε ένα νέο υψηλό ρεκόρ! Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας δείχνουν πολύ καλά!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter

Ισχυρά κέρδη για τον Dow με... «καύσιμο» 3M και Caterpillar
Ισχυρά κέρδη για τον Dow Jones την Τρίτη στον απόηχο των θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου από τις 3M και Caterpillar. Ο δείκτης αυξήθηκε κατά 162 μονάδες σημειώνοντας υψηλό ρεκόρ.

Αναλυτικά, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο κατά 0,72% στις 23.441 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο κατά 0,16% στις 2.569 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,18% στις 6.598 μονάδες.

Ανοδο 1,59%  σημείωσε η μετοχή της JPMorgan Chase ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 100 δολάρια.

Η Caterpillar ανέφερε κέρδη 1,95 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 11,413 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters περίμεναν αύξηση 1,27 δολάρια ανά μετοχή με πωλήσεις 10,649 δισ. Η μετοχή της Caterpillar σημείωσε άνοδο 4,87%.

Η μετοχή της 3M αυξήθηκε κατά 5,91% μετά την ανακοίνωση κερδών από την εταιρεία 2,33 δολαρίων ανά μετοχή με πωλήσεις 8,172 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters περίμεναν κέρδος 2,21 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 7, 927 δισ.
Κλείσιμο

Και η United Technologies, επίσης παρουσίασε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη. Η μετοχή όμως έκλεισε με πτώση 0,93%.

General Motors, Eli Lilly και Polaris Industries σημείωσαν άνοδο μετά την ανακοίνωση κερδών.

«Η αγορά οδηγείται από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων», δήλωσε ο Michael Shaoul, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marketfield Asset Management.

«Όλα περιστρέφονται γύρω από τα κέρδη αυτη τη στιγμή. Μπορούν όμως να δικαιολογήσουν τις αποτιμήσεις; Αυτή είναι η ερώτηση – κλειδί», ανέφερε από την πλευρά του ο Phil Blancato, CEO της Ladenburg Thalmann Asset Management.

Χαρακτηριστικό και το tweet του Ντόναλντ Τραμπ μετά το ρεκόρ του Dow: «Το χρηματιστήριο απλά χτύπησε ένα νέο υψηλό ρεκόρ! Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας δείχνουν πολύ καλά!



Πηγή: Newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης