Οι Έλληνες πληρώνουν 25 δισ. ευρώ ετησίως εξαιτίας της έλλειψης Παιδείας

Οι Έλληνες πληρώνουν 25 δισ. ευρώ ετησίως εξαιτίας της έλλειψης Παιδείας

Στην εκδήλωση, καθηγητές σχολίασαν το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Οι Έλληνες πληρώνουν 25 δισ. ευρώ ετησίως εξαιτίας της έλλειψης Παιδείας
Ενώπιον ενός ασφυκτικά γεμάτου Αμφιθεάτρου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών διεξήχθη η εκδήλωση του ΡΕΥΜΑτος (Ριζοσπαστική ΕΥρωπαική Μεταρρύθμιση & Ανασυγκρότηση), με θέμα «Η Παιδεία ως κεντρικό διακύβευμα ανασυγκρότησης της χώρας».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν από τον καθηγητή Θεοδόση Τάσιο στοιχεία με βάση τα οποία η έλλειψη Παιδείας κοστίζει στους Έλληνες 25 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ο καθ. Θ. Τάσιος ζήτησε να γίνει μια εσωτερική διαπραγμάτευση του πολιτικού συστήματος με την ελληνική κοινωνία, προκειμένου να μειωθεί όσο γίνεται αυτή η απώλεια, παρά τις επιφυλάξεις που διατύπωσε για την επάρκεια του πολιτικού προσωπικού.

Κλείσιμο
Ακολούθως ο καθ. Άγγελος Συρίγος ανέδειξε με επιχειρήματα τη ρηχότητα του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, και αναρωτήθηκε αν τελικά η κυβερνητική πολιτική για την τριτοβάθμια εκπαίδευση εξαντλείται στο να παράγει... «καλούς ανθρώπους», αδιαφορώντας για τη σύνδεση με την αγορά, για την επαγγελματική προοπτική των αποφοίτων, κατάσταση που δεν αντιμετωπίζει τη φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης