Κέρδη στη Wall Street ελέω Fed

Κέρδη στη Wall Street ελέω Fed

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αντέδρασε με θετικό τρόπο στη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, καθώς η τράπεζα, μέσω αυτών, αποκαλύπτει ότι θα προχωρήσει στη μείωση του ισολογισμού της -ύψους 4,5 τρισ. δολαρίων- με σταδιακό τρόπο 

Κέρδη στη Wall Street ελέω Fed
Υψηλότερα έκλεισε η Wall Street καθώς αντέδρασε με θετικό τρόπο στη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, καθώς η τράπεζα, μέσω αυτών, αποκαλύπτει ότι θα προχωρήσει στη μείωση του ισολογισμού της -ύψους 4,5 τρισ. δολαρίων- με σταδιακό τρόπο και εφαρμόζοντας ένα συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο δεν θα επιφέρει αναταραχή στις αγορές. 

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,36% στις 21.012 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,25% στις 2.404 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,4% στις 6.163 μονάδες.

Παράλληλα η Fed εμφανίστηκε πρόθυμη να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων αλλά με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο και ανάλογα με την πορεία την οποία θα ακολουθήσει όχι μόνο ο πληθωρισμός αλλά συνολικά η αμερικανική οικονομία.

«Οι επενδυτές βρίσκονται σε μία διαδικασία «βλέποντας και κάνοντας» αυτή τη στιγμή. Η φρασεολογία της Fed έχει αλλάξει δραματικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Δεν υπάρχει πια «εύκολο χρήμα» αλλά διάθεση για πιο επιθετική πολιτική», εκτιμά ο Adam Sarhan, επικεφαλής της 50 Park Investments.

Βάσει του δείκτη FedWatch της CME Group, οι πιθανότητες η Fed να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου φθάνουν στο 83,1%.
Κλείσιμο

Μεικτή εικόνα για τα αμερικανικά ομόλογα με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στο 2,257% και του 2ετούς να παραμένει στάσιμη στο 1,281%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι αιτήσεις για λήψη στεγαστικού δανείου ενισχύθηκαν 4,4% κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ οι πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών υποχώρησαν 2,3% τον Απρίλιο.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης