Τραπεζικό ράλι στην Αθήνα μετά τη χθεσινή άνοδο στο εξωτερικό

Τραπεζικό ράλι στην Αθήνα μετά τη χθεσινή άνοδο στο εξωτερικό

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 631,08 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,35%

Τραπεζικό ράλι στην Αθήνα μετά τη χθεσινή άνοδο στο εξωτερικό
Κέρδη πάνω απο 1,6% στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου με τον Γενικό Δείκτη να προσεγγίζει τις 630 μονάδες. Η άνοδος ήρθε από το εξωτερικό καθώς παντού ακόμη και στην Ιταλία, οι τραπεζικές μετοχές σημείωναν κέρδη ως αντίδραση μετά τη βιαίη πτώση των προηγούμενων ημερών.

Μετά την άνοδο στο εξωτερικό και η ελληνική αγορά προσαρμόζεται στις νέες τιμές. Η ελληνική αγορά αντιδρά με τις τράπεζες και την ίδια ώρα προετοιμάζονται για την τροπολογία -η οποία θα αμνηστεύει τα τραπεζικά στελέχη που θα υπογράφουν τις αναδιαρθρώσεις των προβληματικών δανείων. 

Κλείσιμο
Στις υπόλοιπες μετοχές η εικόνα παραμένει απαράλλακτη αφού οι περισσότερες πραγματοποιούν μικρό τζίρο. 

Η άνοδος των τραπεζικών μετοχών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό δεν φαίνεται να εδράζεται σε κάποιο συγκεκριμένο λόγο και περισσότερο μοιάζει με μια κερδοσκοπική κίνηση.  

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 631,08 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,35%, ενω ο Δείκτης FTSE25 έφθασε στις 1707 μονάδες με κέρδη 1,52%. Κέρδη 4% για την Εθνική Τράπεζα στα 0,234 ευρώ με 5,5 εκατ μετοχές. Με άνοδο 3% η Eurobank στα 0,721 ευρώ με 818 χιλ. τεμάχια.

Ράλι 5,42% στην Τράπεζα Πειραιώς στα 0,214 ευρώ.  Άνοδος 1,62% για την Alpha Bank στα 1,88 ευρώ. Αντίδραση στη μετοχή της Folli- Follie στα 18,68 ευρώ με κέρδη 3,78%. Κέρδη πάνω απο 2% για ΟΠΑΠ και ΟΤΕ στα 8,72 ευρώ και 8,97 ευρώ αντίστοιχα. Άνοδος πάνω απο 1% για ΕΛΠΕ, Ελλάκτωρ, Γεκ- ΤΈΡΝΑ, Μπέλα, Lamda και ΜΕΤΚΑ.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης