Σόιμπλε: Η νομισματική πολιτική έχει φτάσει στα όριά της

Σόιμπλε: Η νομισματική πολιτική έχει φτάσει στα όριά της

Υπάρχει υπερβολική ρευστότητα και υπερβολικό χρέος σε διεθνή κλίμακα είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας

Σόιμπλε: Η νομισματική πολιτική έχει φτάσει στα όριά της
Υπάρχει μία αυξανόμενη διεθνής ομοθυμία ότι η νομισματική πολιτική έχει πλέον φτάσει τα όρια των δυνατοτήτων της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στέλνοντας ένα έμμεσο μήνυμα εναντίον του ενδεχομένου εμβάθυνσης της ποσοτικής χαλάρωσης που έχει εξαπολύσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Σόιμπλε είπε σε γερμανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Βερολίνο ότι υπάρχει υπερβολική ρευστότητα και υπερβολικό χρέος σε διεθνή κλίμακα.

Η δήλωση Σόιμπλε έρχεται λίγες ημέρες αφότου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ παρέπεμψε για τον Ιανουάριο τις αποφάσεις για νέα παράταση ή τροποποίηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, που έχει στόχο να διευκολύνει το δανεισμό για επιχειρήσεις και νοικοκυριά και συνεπώς να τροφοδοτήσει με ρευστότητα την πραγματική οικονομία.

Ο κ. Σόιμπλε και άλλοι γερμανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα επιτεθεί στην ΕΚΤ και προσωπικά στον πρόεδρο Μάριο Ντράγκι για την υπερ-χαλαρή νομισματική πολιτική που ακολουθούν.

Ο κ. Ντράγκι από την πλευρά του έχει υπεραμυνθεί των επιλογών της ΕΚΤ, υποστηρίζοντας πως η Γερμανία και οι πολίτες της έχουν ωφεληθεί ποικιλοτρόπως από την ποσοτική χαλάρωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης