Mε οριακή άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Mε οριακή άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Στο όριο των 520 μονάδων κινήθηκε το ΧΑ, μετά από έντονες εναλλαγές και μεταβλητότητα καθώς οι επιφυλαξεις επανήλθαν στην αγορά

Mε οριακή άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών
Στο όριο των 520 μονάδων κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, μετά από έντονες εναλλαγές και μεταβλητότητα καθώς οι επιφυλαξεις επανήλθαν στην αγορά.

Έχοντας ξεκινήσει πτωτικά 1,5% έως και τις 508 μονάδες, ο Γενικός Δείκτης «γύρισε» σε θετικό έδαφος, για να κλείσει τελικά στις 520 μονάδες (+0,65%) με τον τζίρο των συναλλαγών να περιορίζεται περί τα 60 εκατ. ευρώ. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα στοιχεία για τη μεταποίηση, ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (Purchasing Managers' Index® –PMI®) –ένας σύνθετος δείκτης ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να μετρά την απόδοση της μεταποιητικής οικονομίας– επέστρεψε τον Φεβρουάριο κάτω απ' το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από την ύφεση και υποχώρησε στις 48,4 μονάδες.

Ήδη το κλίμα πάντως ήταν αρνητικό μετά την εμπλοκή στο Euroworking group της Δευτέρας με τους δανειστές.

Στις επιμέρους μετοχές, πτώση 2,5% κατέγραψε η μετοχή της Εθνικής, πτώση 3,85% για την Πειραιώς ενώ η Alpha Bank έκλεισε αμετάβλητη. Οριακή άνοδος 0,71% για την Eurobank.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης