Η ηλεκτρική baby Bugatti

Η ηλεκτρική baby Bugatti

Η Bugatti παρουσίασε μία ειδική έκδοση της θρυλικής Type 35, που προορίζεται για συλλέκτες και μικροκαμωμένους οδηγούς.

240517113053_Bugatti-Baby-II-Typ

Η Bugatti Type 35, το θρυλικό αγωνιστικό μοντέλο συμπληρώνει φέτος την 100η του επέτειο, με τη γαλλική εταιρεία να κλείνει συνεργασία με την The Little Car Company για την κατασκευή της μικροσκοπικής Baby II Type 35 Centenary Edition.

Το ντεμπούτο της αυθεντικής Type 35 έγινε το 1924 στο Γκραν Πρι της Λυών. Παρότι δεν κέρδισε σε εκείνον τον αγώνα, ανέβηκε στο βάθρο, μέσα σε μία δεκαετία 2.500 φορές, γεγονός που την κατέστησε ως το πιο επιτυχημένο αγωνιστικό μοντέλο όλων των εποχών.


Κλείσιμο
Εν έτη 2024, η Bugatti τιμάει την μεγάλη ιστορία του μοντέλου με μία νέα ειδική έκδοση, η οποία βασίζεται στην Baby II Pur Sang. Κάθε μία από τις μόλις έξι μονάδες που θα βγουν από την παραγωγή έχει χειροποίητο αλουμινένιο αμάξωμα, με το χρώμα να είναι εμπνευσμένο από την εμβληματική Type 35.

Το εσωτερικό είναι εξίσου εντυπωσιακό, καθώς κοσμείται από μαύρα δερμάτινα καθίσματα, τιμόνι με ξύλινη στεφάνη και σιδερένιο ταμπλό, όπου εντοπίζεται και ένα μπρούτζινο έμβλημα με τον σειριακό αριθμό του πλαισίου.

Οι διαστάσεις είναι στο 75% της αυθεντικής Type 35, κάτι στο οποίο βοήθησε σημαντικά η The Little Car Company.

Ως προς το σύστημα πρόωσης, διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 14 ίππων και μία μπαταρία 2,8 kWh. Έτσι, η Bugatti Baby II Type 35 Centenary Edition μπορεί να σημειώσει τελική ταχύτητα 68 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης