Κομισιόν: To ελληνικό προσχέδιο για το ασφαλιστικό αξιολογείται λεπτομερώς

Κομισιόν: To ελληνικό προσχέδιο για το ασφαλιστικό αξιολογείται λεπτομερώς

Εστάλη στα ελληνικά και απαιτείται η μετάφραση και διευκρινίσεις σε ορισμένα σημεία, λένε πηγές της Επιτροπής - Δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε ακριβή ημερομηνία επιστροφής της Τρόικας στην Αθήνα

Κομισιόν: To ελληνικό προσχέδιο για το ασφαλιστικό αξιολογείται λεπτομερώς
Η Κομισιόν
δεν είναι σε θέση να δώσει ακριβή ημερομηνία επίσκεψης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Βανέσα Μοκ.

Κλείσιμο
«Δεν είμαστε ακόμα σε θέση να επιβεβαιώσουμε συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη της πρώτης αξιολόγησης
», ανέφερε χαρακτηριστικά η Β. Μοκ, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα ενημερώσει για την ακριβή ημερομηνία αποστολής των θεσμών στην Αθήνα όταν θα έχει περισσότερες πληροφορίες.

Κληθείσα να σχολιάσει το ελληνικό προσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος, το οποίο παρέλαβε η Επιτροπή την περασμένη Δευτέρα, η Β. Μοκ απάντησε ότι το περιεχόμενο της πρότασης αξιολογείται λεπτομερώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής και ότι οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές θα συνεχιστούν στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος. Πηγές της Κομισιόν άλλωστε, σύμφωνα με την Καθημερινή, δηλώνουν πως το προσχέδιο δεν έχει ακόμη εξεταστεί πλήρως, καθώς εστάλη στα ελληνικά την Δευτέρα, ενώ υπάρχουν κάποια σημεία του που απαιτούν διευκρινίσεις. Ως εκ τούτου, τονίζουν οι ίδιες πηγές, οποιεσδήποτε διαρροές σχετικά με θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το προσχέδιο είναι απολύτως ανακριβείς.

Aναφορικά με την ανακοίνωση του ΔΝΤ ότι επιστρέφει στην Αθήνα στις 18 Ιανουαρίου, κοινοτικές πηγές ανέφεραν ότι η Επιτροπή δεν είχε ενημερωθεί σχετικά. Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ότι η αποστολή των δανειστών στην Αθήνα θα γίνει αργότερα από τη συγκεκριμένη ημερομηνία και περί τα τέλη Ιανουαρίου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης