Wall Street: Η αβεβαιότητα για την αμερικανική οικονομία έφερε απώλειες

Wall Street: Η αβεβαιότητα για την αμερικανική οικονομία έφερε απώλειες

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,48%, ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,44% και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,33%

Wall Street: Η αβεβαιότητα για την αμερικανική οικονομία έφερε απώλειες
Η άνοδος του ενεργειακού κλάδου κατάφερε να περιορίσει στο τέλος τις απώλειες στη Wall Street, με τους δείκτες όμως να μην καταφέρνουν να αντιστρέψουν το αρνητικό πρόσημο που προκάλεσε η αβεβαιότητα για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και τις μελλοντικές αποφάσεις της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,48% στις 16.202,26 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,44% στις 4.731,76 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,33% στις 1.932,36 μονάδες.

Κλείσιμο
Στο ταμπλό, απώλειες 4,1% σημείωσε η Fiat Chrysler Automobiles, μετά την παραδοχή του προέδρου της Τζον Ελκαν ότι η υπόθεση της Volkswagen είναι πολύ σοβαρή και ότι θα πρέπει να γίνουν ενέργειες για την εξυγίανση του κλάδου.

Επίσης, η Caterpillar σημείωσε απώλειες 6,3%, μετά την ανακοίνωση ότι προχωρά σε περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας έως το 2018. Η εταιρεία στοχεύει να εξοικονομήσει 1,5 δισ. δολάρια ετησίως.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση 2% σημείωσαν, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, όπως άλλωστε ανέμεναν οι αναλυτές.

Επίσης, στις 267.000 αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, την εβδομάδα που τελείωσε στις 19 Σεπτεμβρίου, διαψεύδοντας επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 272 χιλ. αιτήσεις. Ο μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων στις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε κατά 750, στις 271.750 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης