RBS: Πιθανή η διεξαγωγή εκλογών στην Ελλάδα εάν δεν υπάρξει συμφωνία

RBS: Πιθανή η διεξαγωγή εκλογών στην Ελλάδα εάν δεν υπάρξει συμφωνία

Ο αναλυτής του επενδυτικού οίκου Alberto Gallo υποστηρίζει ότι υπάρχουν υψηλές πιθανότητες η Ελλάδα να χάσει μια αποπληρωμή δόσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα φύγει από την Ευρωζώνη

RBS: Πιθανή η διεξαγωγή εκλογών στην Ελλάδα εάν δεν υπάρξει συμφωνία
Αυξημένες πιθανότητες επιβολής περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων ή νέων εκλογών «βλέπει» η Royal Bank of Scotland σε report της, τονίζοντας, πάντως, ότι το βασικό σενάριο παραμένει η επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές Απρίλιο ή Μάιο.

Ο αναλυτής του επενδυτικού οίκου Alberto Gallo υποστηρίζει ότι υπάρχουν υψηλές πιθανότητες η Ελλάδα να χάσει μια αποπληρωμή δόσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα φύγει από την Ευρωζώνη.

Κλείσιμο
Ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι οι πιστωτές έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους με την Ελλάδα, η κυβέρνηση της οποίας διατηρεί τις «κόκκινες γραμμές» της, ενώ δέχεται πιέσεις να εφαρμόσει περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές και χάσει και την αποπληρωμή μίας δόσεις, τότε ίσως χρειαστεί η επιβολή περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων, κάτι το οποίο έχει συμβεί και στην Κύπρο. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα υπάρξει έντονη μεταβλητότητα στην αγορά, αλλά ταυτόχρονα θα περιοριστεί και η εκροή καταθέσεων.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης