Σόιμπλε: Ακόμα και η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται πιο ανταγωνιστική

Σόιμπλε: Ακόμα και η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται πιο ανταγωνιστική

Τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη έχουν αρχίσει να μειώνουν τα ελλείμματά τους, τόνισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι οι χώρες πρέπει να προχωρήσουν σε περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις 

Σόιμπλε: Ακόμα και η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται πιο ανταγωνιστική
Τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη έχουν αρχίσει να μειώνουν τα ελλείμματά τους και ακόμη και η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται πιο ανταγωνιστική, δήλωσε σε συνέδριο της Bundesbank στη Φρανκφούρτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ωστόσο, τόνισε ότι τα μέτρα λιτότητας στην Ευρωζώνη δεν είναι υπερβολικά κι ότι οι χώρες πρέπει να προχωρήσουν σε περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις καθώς η επεκτατική νομισματική πολιτική δεν αποτελεί τη λύση αλλά μια εκ των αιτιών της κρίσης χρέους τα τελευταία χρόνια.

Κλείσιμο
"Κατά την άποψη μου, η επεκτατική νομισματική πολιτική και η υψηλή μόχλευση δεν είναι η λύση αλλά η κύρια αιτία των χρηματοοικονομικών και πιστωτικών κρίσεων τα τελευταία χρόνια" ανέφερε.

Μάλιστα, προειδοποίησε ότι η αναγνώριση τέτοιου είδους "φουσκών" ήταν πάντα δύσκολη.
Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της περαιτέρω ευρωπαϊκής ενοποίησης και τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της Γερμανίας αποτελεί πρόβλημα για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης