Εσθονία: Ένα Grexit θα είχε μικρές επιπτώσεις για το ευρώ

Εσθονία: Ένα Grexit θα είχε μικρές επιπτώσεις για το ευρώ

Η υπουργός Οικονομικών της χώρας είπε πως η ευρωζώνη είναι ασφαλώς πιο σταθερή και πιο ισχυρή από ό,τι πριν από πέντε χρόνια

Εσθονία: Ένα Grexit θα είχε μικρές επιπτώσεις για το ευρώ
Μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα έχει μικρές επιπτώσεις για το ενιαίο νόμισμα, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών της Εσθονίας η οποία σε δηλώσεις της την Πέμπτη είπε πως το ευρώ βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με την πρώτη περίοδο της κρίσης χρέους της Ελλάδας.

«Η ευρωζώνη είναι ασφαλώς πιο σταθερή και πιο ισχυρή από ό,τι πριν από πέντε χρόνια και η υποθετική έξοδος ενός από τα μέλη της δεν αναμένεται να έχει παρά μια μηδαμινή επίπτωση σε αυτή», είπε η Μάρις Λάουρι, μιλώντας στην εσθονική δημόσια τηλεόραση EER.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την υπουργό, η Ελλάδα δεν θα κήρυττε κρατική χρεοκοπία άμεσα -αν δεν εξασφαλίσει μια προσωρινή παράταση της ευρωπαϊκής οικονομικής στήριξης- καθώς ο ελληνικός κρατικός προϋπολογισμός είναι πλεονασματικός.

«Αν κανείς δανείζεται χρήματα από άλλους, και έχουν λάβει πολλά, οφείλει να σιωπά και να προσπαθεί να είναι όσο πιο ευγενικός είναι δυνατόν, να συνεννοείται με τους άλλους», υποστήριξε από τη δική της πλευρά η Εσθονή φιλελεύθερη ευρωβουλευτίνα Κάγια Κάλας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης