Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Δεν πρέπει να πούμε γρήγορα ναι ή όχι στην Ελλάδα

Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Δεν πρέπει να πούμε γρήγορα ναι ή όχι στην Ελλάδα

«Δεν πρέπει να κλείσουμε την πόρτα στην Ελλάδα», τόνισε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας

Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Δεν πρέπει να πούμε γρήγορα ναι ή όχι στην Ελλάδα
Μετά το ηχηρό «όχι» του Γερμανού  υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην πρόταση παράτασης της δανειακής σύμβασης από την ελληνική κυβέρνηση, ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, διαχωρίζει τη θέση του.

Σαφώς πιο ήπιος από τον σκληρό Σόιμπλε, ο Γκάμπριελ δήλωσε: «Δεν πρέπει να πούμε πολύ γρήγορα ένα ναι ή ένα όχι στην Ελλάδα» και επισήμανε πως «δεν πρέπει να κλείσουμε την πόρτα στην Ελλάδα».

Κλείσιμο
Βέβαια, τόνισε ότι υπάρχουν λόγοι για τους οποίους «δε μπορούμε να πούμε “ναι” στην ελληνική πρόταση», διευκρινίζοντας ότι οι προτάσεις πρέπει να χρηματοδοτούνται από τους ίδιους τους Έλληνες, εννοώντας πως η ελληνική κυβέρνηση δε θα πρέπει να ζητά επιπλέον χρηματοδότηση.
Παρ΄όλα αυτά, συμπλήρωσε πως θα έπρεπε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

«Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη νέα στάση της ελληνικής κυβέρνησης σαν σημείο έναρξης για τις διαπραγματεύσεις και όχι να την απορρίπτουμε δημοσίως εκ των προτέρων», δήλωσε και πρόσθεσε πως ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και η Κομισιόν θα έπρεπε να δώσουν την ευκαιρία για μία σοβαρή διαπραγμάτευση με την Ελλάδα πριν να απορρίψουν την πρόταση της Αθήνας. Κατέληξε, μάλιστα, πως είναι πολύ νωρίς να αξιολογήσει κανείς τις πιθανότητες μίας συμφωνίας που έχει συναφθεί με επιτυχία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης