ΔΕΗ: Ποιες συμβάσεις χρηματοδότησης υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

ΔΕΗ: Ποιες συμβάσεις χρηματοδότησης υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Ποια είναι τα ενεργειακά έργα που χρηματοδοτούνται με τη δεύτερη σύμβασης ύψους 180 εκατ. ευρώ

ΔΕΗ: Ποιες συμβάσεις χρηματοδότησης υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
Τη δεύτερη δανειακή σύμβαση χρηματοδότησης ύψους 180 εκατ. Ευρώ υπέγραψε η ΔΕΗ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στο πλαίσιο μιας συνολικής εγκεκριμένης από την Τράπεζα γραμμής. Επίσης, στην ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η υπογραφή των δανειακών συμβάσεων μεταξύ και του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και της ΕΤΕπ, στα οποία περιλαμβάνονται έργα για την αναβάθμιση του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας.

Μεταξύ των έργων είναι η Ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων των νησιών Σύρου, Τήνου, Μυκόνου και Πάρου την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και η κατασκευή της γραμμής Υψηλής Τάσης Μεγαλόπολης - Πάτρας, η διασύνδεση Πολυπόταμος - Νέα Μάκρη αλλά και τα άλλα μικρότερα έργα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και ενεργειακής διαχείρισης που υλοποιεί ο ΑΔΜΗΕ.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, υπογράφηκαν οι παρακάτω δανειακές συμβάσεις:

1. Η δεύτερη δανειακή σύμβαση χρηματοδότησης ύψους €180 εκατ., με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στο πλαίσιο μιας συνολικής εγκεκριμένης από την Τράπεζα γραμμής χρηματοδότησης, ύψους € 415 εκατ. Η πρώτη δανειακή σύμβαση ύψους € 235 εκατ. είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2014. Η γραμμή χρηματοδότησης των € 415 εκατ. αφορά επενδύσεις για την περίοδο 2013­2015 για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Ελλάδας

2.Δύο δανειακές συμβάσεις μεταξύ της κατά 100% θυγατρικής της εταιρίας Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, οι οποίες αφορούν χρηματοδότηση μίας ομάδας Έργων με την γενική επωνυμία «Transmission I» ύψους €70 εκατ. και του έργου «Διασύνδεση των Κυκλάδων Φάση Α'» ύψους €65 εκατ., τα οποία αποτελούν υποσύνολα της συνολικής εγκεκριμένης χρηματοδότησης των 140 εκατ. και 130 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, με χρονικό ορίζοντα αποπληρωμής των δανείων και για τις δύο συμβάσεις τα 20 έτη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος ΔΕΗ «διατηρεί μακρόχρονη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία αποτελεί στρατηγικό χρηματοδοτικό εταίρο, υποστηρίζοντας το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου σε έργα μεγάλης σημασίας για την οικονομία, τους Έλληνες καταναλωτές, την ασφάλεια εφοδιασμού της Χώρας και το περιβάλλον».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης