Ράλι ανακούφισης στις αγορές καθώς υποχωρούν οι γεωπολιτικές εντάσεις

Ράλι ανακούφισης στις αγορές καθώς υποχωρούν οι γεωπολιτικές εντάσεις

Ο Dow ενισχύθηκε 176 μονάδες ή 1,06% στις 16.839 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,87% στις 1.972 μονάδες

Ράλι ανακούφισης στις αγορές καθώς υποχωρούν οι γεωπολιτικές εντάσεις
Με ισχυρά κέρδη υποδέχεται η Wall Street τη διαφαινόμενη αποκλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων, με τους αμερικανικούς δείκτες - που πήραν την σκυτάλη από τους ευρωπαϊκούς - να σημειώνουν κέρδη της τάξης του 1%.

Ο τεχνολογικός Nasdaq σκαρφαλώνει σε υψηλά άνω των 13 ετών και η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί σε χαμηλά σχεδόν ενός έτους, κοντά στα 95 δολάρια.

Κλείσιμο
Ο Dow ενισχύθηκε 176 μονάδες ή 1,06% στις 16.839 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,87% στις 1.972 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,96% στις 4.508 μονάδες.

Οι επενδυτές λαμβάνουν θέσεις ενόψει μιας εβδομάδας όπου αναμένονται σημαντικές οικονομικές εξελίξεις και επιχειρηματικές συμφωνίες, τη στιγμή που  υποχωρούν οι ανησυχίες για την Ουκρανία και το Ιράκ.

Στην πραγματικότητα, η πρόσφατη "φυγή" κεφαλαίων από ομόλογα υψηλών αποδόσεων, απλά άνοιξε την όρεξη των θεσμικών επενδυτών που βλέπουν την πτώση των τιμών ως αγοραστική ευκαιρία, αναφέρει σε ανάλυση της η Wall Street Journal.

“Εχουμε δει πολύ καλά κέρδη και οι γεωπολιτικές εντάσεις υποχωρούν την παρούσα στιγμή”, δήλωσε στο Bloomberg o Patrick Spencer, επικεφαλής των πωλήσεων αμερικανικών μετοχών στη  Robert W. Baird & Co...

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης