Παράταση έως 20 Ιουλίου το αργότερο για το Ε1

Παράταση έως 20 Ιουλίου το αργότερο για το Ε1

«Αυτοεκπληρούμενη προφητεία» η συνεχιζόμενη φημολογία - Ετοιμάζεται να ανοίξει και η εφαρμογή για τροποποιητικές

Παράταση έως 20 Ιουλίου το αργότερο για το Ε1
Να σπεύσουν όλοι να υποβάλουν δηλώσεις Ε1 το συντομότερο και να μην περιμένουν αν και πότε θα δοθεί παράταση, λένε τώρα πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Στο υπουργείο θεωρούν δεδομένο πως θα δοθεί παράταση, επειδή το σύστημα Taxisnet δεν προλαβαίνει να υποδεχθεί 2,5 εκατομμύρια δηλώσεις σε 2 εβδομάδες που έχουν απομείνει έως 30 Ιουνίου.  Θέλουν όμως μέσα στην εβδομάδα να εκδοθεί η διάταξη που θα καθορίζει συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία, για να πάρουν τέλος η φημολογία και οι προσδοκίες για πιθανές ημερομηνίες που φτάνουν μέχρι τις 31 Ιουλίου –ή και ακόμα παραπέρα!

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, το «σήριαλ» της υποβολής δηλώσεων Ε1 δεν μπορεί να παραταθεί πολύ πέραν της  20ης Ιουλίου το αργότερο, επειδή το σύστημα Taxisnet θα απειλείτο με μπλακ-άουτ όταν θα έρχονταν να προστεθούν και οι δηλώσεις ΦΠΑ. Επιπλέον, θα ήταν κάπως προβληματικό να υποβάλλονται, να εκκαθαρίζονται και να πληρώνονται αυθημερόν οι δηλώσεις Ε1 στις 31 Ιουλίου (τελευταία ημέρα πληρωμής) αφού από το μεσημέρι και μετά οι πληρωμές μέσω internet banking θα εμφανίζονταν… τον Αύγουστο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης