Η Αυστρία δεν είναι φορολογικός παράδεισος, λέει ο ΥΠΟΙΚ

Η Αυστρία δεν είναι φορολογικός παράδεισος, λέει ο ΥΠΟΙΚ

Το τραπεζικό απόρρητο θα διατηρηθεί - Η παροχή πληροφοριών για τους λογαριασμούς αλλοδαπών είναι κάτι το διαφορετικό από το αυστριακό τραπεζικό απόρρητο

Η Αυστρία δεν είναι φορολογικός παράδεισος, λέει ο ΥΠΟΙΚ
Τη θέση πως η Αυστρία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το τραπεζικό απόρρητο για τους πολίτες της πρόβαλε εκ νέου ο Αυστριακός αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομικών και αρχηγός του -συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες- συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Μίχαελ Σπίντελεγκερ, σε δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία στη Βιέννη.

«Δεν πρόκειται να παραιτηθώ ποτέ από το αυστριακό τραπεζικό απόρρητο, που σημαίνει ότι ένας Αυστριακός πελάτης μπορεί να θεωρεί απόρρητες τις κινήσεις των τοποθετήσεών του στην τράπεζά του», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίντελεγκερ, διευκρινίζοντας πως η παροχή πληροφοριών για τους λογαριασμούς αλλοδαπών είναι κάτι το διαφορετικό από το αυστριακό τραπεζικό απόρρητο.

Κλείσιμο
Αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρξει κινητικότητα πλέον στην αντιπαράθεση της Βιέννης με τις Βρυξέλλες ως προς τη διεθνή ανταλλαγή πληροφοριών για τους λογαριασμούς αλλοδαπών, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών επισήμανε την ανάγκη καταπολέμησης της διεθνούς φορολογικής απάτης.

Ήδη σε παλαιότερες δηλώσεις του ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει πως η Αυστρία θα συμμετάσχει στον αγώνα κατά των φορολογικών παραδείσων, όμως επέμεινε πως η Αυστρία δεν είναι φορολογικός παράδεισος, καθώς το τραπεζικό απόρρητο δεν ισοδυναμεί με φορολογικό παράδεισο και στην χώρα του δεν υπάρχουν ανώνυμοι λογαριασμοί, ενώ οι τόκοι φορολογούνται.

Στο πλαίσιο της διαμάχης για το τραπεζικό απόρρητο, το οποίο ισχύει σήμερα μόνο στην Αυστρία και στο Λουξεμβούργο από τις 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αυστριακή κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πέρυσι πως για καταθέτες από το εξωτερικό που διατηρούν λογαριασμό στην Αυστρία θα διαβιβάζονται μελλοντικά στις χώρες τους όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης