Στις δέκα καλύτερες αγορές για το 2013 η Ελλάδα

Στις δέκα καλύτερες αγορές για το 2013 η Ελλάδα

Η χώρα μας ανεβαίνει στην εκτίμηση των επενδυτών, αλλά και στην τέταρτη θέση της λίστας - Το Χ.Α κέρδισε πάνω από 27% τη φετινή χρονιά - Νο1 αγορά η Αργεντινή



Στις δέκα καλύτερες αγορές για το 2013 η Ελλάδα
Στις δέκα καλύτερες αγορές για το 2013 τοποθετεί την Ελλάδα η έρευνα του CNBC, καθώς το Χρηματιστήριο Αθηνών κέρδισε πάνω από 27% τη φετινή χρονιά. Αν και το 2012 η Ελλάδα ήταν μια από τις χειρότερες αγορές, φέτος, ανέβηκε στην εκτίμηση των επενδυτών, αλλά και στην τέταρτη θέση της λίστας, εξαιτίας της συνολικής ανάκαμψης του ευρώ και της ευρωζώνης.

Η Νο1 αγορά για το 2013, ήταν η Αργεντινή, με το χρηματιστήριο του Μπουένος Άιρες να εκτοξεύεται κατά 83,71% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η αγορά της Αργεντινής, παρά τα προβλήματα της χώρας, μεταξύ των οποίων τα υψηλά ποσοστά πληθωρισμού και ανεργίας, κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον των επενδυτών το 2013.

Κλείσιμο
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το ιαπωνικό χρηματιστήριο το οποίο σημείωσε άνοδο 48,18%, εξαιτίας των “μαγικών” οικονομικών χειρισμών του πρωθυπουργού της χώρας, Shinzo Abe, γνωστοί και ως “Abenomics”. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Ιρλανδία, η οποία με τα σενάρια εξόδου από το μνημόνιο το 2013 και το νέο πλάνο ανάπτυξης που παρουσίασε, κατάφερε να ξεπεράσει σε άνοδο το 27%, όπως και η Ελλάδα.

Στην πέμπτη θέση, σύμφωνα με το διεθνές δίκτυο, βρίσκεται η αμερικανική αγορά, με τον S&P 500 να κερδίζει πάνω από 24% το 2013, καθώς η αμερικανική οικονομία δείχνει σημάδια σταθερής ενδυνάμωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης