Πτώση στη Wall Street

Πτώση στη Wall Street

Dow και S&P 500 κατέγραψαν το μεγαλύτερο πτωτικό σερί τους σε έξι εβδομάδες 

Πτώση στη Wall Street
Με πτώση έκλεισε η Wall Street με τους S&P 500 και τον εργοστασιακό Dow Jones να επεκτείνουν τις απώλειές τους για τρίτη συνεδρίαση, καθώς η αγορά παραμένει σκεπτική για το πότε θα πατήσει η Fed το φρένο στην στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

Οι μετοχές της Tesla Μοtors σημείωσαν άλμα 16,53% καθώς η κατασκευάστρια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων «αθωώθηκε» από πρόσφατη γερμανική έρευνα, για την πιθανότητα κατασκευαστικού λάθους σχετικά με τις φωτιές στα Model S sedan της εταιρείας.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την Morgan Stanley η Tesla είναι η κορυφαία επιλογή στον τομέα του αυτοκινήτου. 

Για κάθε μετοχή που σημείωνε άνοδο κοντά στις δύο σημείωναν πτώση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τον Phil LeBeau του CNBC οι πωλήσεις αυτοκινήτων για το Νοέμβριο σημείωσαν άλμα 16,41 εκατ. έναντι 15,32 μονάδες έναν χρόνο πριν.

Ο Dow σημείωσε πτώση 0,59% στις 15.915 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,33% στις 1.795 μονάδες ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,20% στις 4.037 μονάδες.

Dow και S&P 500 κατέγραψαν το μεγαλύτερο πτωτικό σερί τους σε έξι εβδομάδες.

Μεταξύ των εταιρειών, που υποχώρησαν στον Dow, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν η Pfizer Inc με πτώση 2,01%, η EI du Pont με απώλειες 1,99%, η Walt Disney που υποχώρησε 1,59% και η Visa Inc που σημείωσε ζημιές 1,53% Μεγάλη πτώση παρουσίασαν και οι μετοχές των μεγαλύτερων μεταλλευτικών εταιρειών, οι οποίες έπεσαν σε χαμηλό τεσσάρων μηνών. Oι ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει, αναζωπυρώνει τα σενάρια για το πότε θα ξεκινήσει η σταδιακή μείωση του προγράμματος χαλάρωσης της Fed, ενώ χθες έριξε το χρυσό κατά 2%.

Η Krispy Kreme Doughnuts υποχώρησε 20,18% μετά τη δημοσιοποίηση εσόδων από την εταιρεία, που υπερέβησαν τις προσδοκίες. Η μετοχή της Apple σημείωσε άνοδο 2,64%, καθώς η UBS προέβη σε σύσταση αγοράς μετοχών.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η Chrysler Group, η πρώτη από τις αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ, ανακοίνωσε τις πωλήσεις Νοεμβρίου, αναφέροντας αύξηση 16% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street.

Οι πωλήσεις της Ford και της GM ήταν καλύτερες ή «συνάντησαν» τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το Νοέμβριο. Οι μετοχές της Ford μειώθηκαν 3,2% στα 16,51 δολάρια και η GM υποχώρησε 3% στα 37,93 δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης