Mερίδιο σε αποκρατικοποιήσεις, ασφάλειες, ενέργεια διεκδικούν και οι Γάλλοι

Mερίδιο σε αποκρατικοποιήσεις, ασφάλειες, ενέργεια διεκδικούν και οι Γάλλοι

Διαρκείς πιέσεις της γαλλικής πρεσβείας προς το υπουργείο Εργασίας για τις γαλλικές ενεργειακές κι ασφαλιστικές εταιρείες

Mερίδιο σε αποκρατικοποιήσεις, ασφάλειες, ενέργεια διεκδικούν και οι Γάλλοι

Μπορεί στην Ευρώπη να κάνουν ό,τι η Καγκελάριος Μέρκελ τους λέει, μπορεί ο Φρανσουά Ολάντ να είναι άφαντος στα μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα ή ο υπουργός Οικονομικών τους κ. Μοσκοβισί στις κρίσιμες διασκέψεις να παίρνει και κανέναν υπνάκο, μπορεί συνολικά η χώρα να εντάσσεται πλέον στις προβληματικές μαζί με την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία οικονομίες της Ε.Ε. όμως αυτό δεν εμποδίζει διόλου τους εκπροσώπους της Γαλλίας να έχουν απαιτήσεις από τη χώρα μας.

Ειδικότερα πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή την περίοδο οι Γάλλοι πιέζουν σε τρία τουλάχιστον πεδία την Ελλάδα. Το πρώτο έχει να κάνει με την ανάληψη ευθύνης εκ μέρους γαλλικών εταιρειών συμβούλων της αναδόμησης του δημόσιου τομέα. Ήδη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έχει γίνει δέκτης μηνυμάτων ώστε εταιρείες από την πάλαι ποτέ ευρωπαϊκή δύναμη να αναλάβουν δράση στη χώρα μας, με το αζημίωτο βεβαίως λόγω της μεγάλης εμπειρίας που διαθέτουν. Στο αίτημα αυτό οι Γερμανοί δεν φαίνεται κατ΄αρχήν να διαφωνούν. Ωστόσο,  η τελική απόφαση θα αργήσει να ληφθεί.
Κλείσιμο

Την ίδια ώρα πηγές αναφέρονται σε γαλλικό ενδιαφέρον ως προς το πετρελαϊκό μέλλον της χώρας μας, ενώ καθόλου τυχαία δεν ήταν η πρόσφατη παρουσία στην Αθήνα (στις 8 Νοεμβρίου) κοινής αντιπροσωπείας των ενώσεων Επιχειρήσεων (MEDEF) και Βιομηχανιών (AFEP) της Γαλλίας, με υπεύθυνο τον κ. Loïc Armand, πρόεδρο της MEDEF Ευρώπης.

Η επίσκεψη εντάχθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ελληνικής προεδρίας του ευρωπαϊκού συμβουλίου το πρώτο εξάμηνο του 2014. Ωστόσο, ο ουσιαστικός σκοπός της ήταν είκοσι περίπου εκπρόσωποι του γαλλικού επιχειρηματικού χώρου να συναντήσουν τον Έλληνα υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, καθώς και πολλούς υπευθύνους της ελληνικής διοίκησης και να συζητήσουν πιθανές νέες δουλειές. Όχι όμως νέες επενδύσεις προς την Ελλάδα καθώς οι γαλλικές πολυεθνικές βρίσκονται σε αποδρομή και το μόνο που τις ενδιαφέρει είναι το πώς θα έχουν μερίδιο στη μοιρασιά της πίτας που ήδη απλώνεται στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα στο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης