Ανοδικό ξέσπασμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Βλέπει νέες κορυφές

Ανοδικό ξέσπασμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Βλέπει νέες κορυφές

Η Λεωφόρος Αθηνών επωφελείται από το θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές - Γίνεται πιο εφικτός ο στόχος των 1.500 μονάδων

xrimatistirio
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επανέρχεται στην ενεργό δράση το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης της Τετάρτης (8/5) κινείται σε επίπεδα που έχει να «δει» από τον Απρίλιο του 2011.

Ώθηση παρέχει το θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, με τους αναλυτές να περιμένουν πως η Λεωφόρος Αθηνών θα «απορροφήσει» ένα μέρος των ισχυρών κερδών, που αποκόμισαν τα μεγάλα χρηματιστήρια του εξωτερικού κατά τη διάρκεια των πασχαλινών αργιών στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γενικός Δείκτης «σκαρφαλώνει» κατά +1,26% στις 1.470,55 μονάδες, έχοντας κινηθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των 1.464,74 (χαμηλό ημέρας) και των 1.472,13 μονάδων (υψηλό ημέρας). Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η κατάκτηση των 1.500 μονάδων. Υπενθυμίζεται ότι ο ΓΔ προέρχεται από κλείσιμο στις 1.452,24 μονάδες.

Οι επενδυτές επιστρέφουν στη δράση μετά πενθήμερη ανάπαυλα, καθώς το Χ.Α. παρέμεινε κλειστό τη Μεγάλη Παρασκευή (3/5), τη Δευτέρα του Πάσχα (6/5), αλλά και την Τρίτη (7/5) λόγω μεταφοράς της αργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Κλείσιμο
Περαιτέρω στήριξη στην εγχώρια αγορά δίνουν τα θεμελιώδη, καθώς επίσης και τα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων, με τα μερίσματα να αποτελούν έναν πρόσθετο θετικό καταλύτη. Ούριος άνεμος πνέει στον τραπεζικό κλάδο, με την Εθνική και την Πειραιώς να έχουν ήδη σημειώσει ικανοποιητικές επιδόσεις για το α’ τρίμηνο, ενώ ακολουθούν στις 16 Μαΐου οι ανακοινώσεις από την Alpha Bank και την Eurobank.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Φορο-δικαστική εκκρεμότητα 11 εκατ. ευρώ του πατέρα Κασσελάκη για την πρώην βίλα του στην Εκάλη

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο - Εξαπάτησε πάνω από 800.000 ανθρώπους

Βάρβαρο έγκλημα στην Ινδία: 32χρονη έριξε τον κωφάλαλο γιο της σε ποτάμι με κροκόδειλους - «Σκότωσε τον, μόνο τρώει» της έλεγε ο πατέρας του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης