Ασφυξία στα ακίνητα: To 45% των πολιτών αδυνατεί να πληρώσει φόρους

Ασφυξία στα ακίνητα: To 45% των πολιτών αδυνατεί να πληρώσει φόρους

Την ώρα που η εφορία καλεί σε συμψηφισμό οφειλών με εκχώρηση ακινήτων, οι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οφειλές - Για κατάρρευση λόγω πλειστηριασμών προειδοποιούν Γ. Μουρμούρας - Γκ. Χαρδούβελης

Ασφυξία στα ακίνητα: To 45% των πολιτών αδυνατεί να πληρώσει φόρους
Σε ασφυξία οδηγούνται οι Ελληνες από τη φορολογία των ακινήτων, με ποσοστό 45% να δηλώνει ότι πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση προσεχώς να πληρώσει τους φόρους του.

Παράλληλα, ένας στους τρεις δηλώνει ότι καθυστερεί να πληρώσει το στεγαστικό του δάνειο, ενώ 4 στους 10 δηλώνουν ότι πιθανότατα δε θα είναι σε θέση να το πληρώσουν στο μέλλον. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και τα στελέχη της αγοράς, που προβλέπουν ραγδαία πτώση στις τιμές των κατοικιών στην περίπτωση της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, προσθέτοντας εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα στο ήδη υψηλό απόθεμα των απούλητων- 250.000 στον αριθμό- ακινήτων.

Κλείσιμο
Τα στοιχεία αυτά επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου για την ακίνητη περιουσία που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, όπου η εταιρεία δημοσκοπήσεων MARC παρουσίασε και την τελευταία της δημοσκόπηση (19- 24 Σεπτεμβρίου) που πραγματοποιήθηκε σε 800 νοικοκυριά στην Αττική.

Τι λένε τα στελέχη της αγοράς
Τόσο ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Γιάννης Μουρμούρας όσο και ο οικονομικός σύμβουλος της Eurobank κ. Γκίκας Χαρδούβελης υποστήριξαν ότι οι μαζικοί πλειστηριασμοί ακινήτων όχι μόνο θα βουλιάξουν περαιτέρω την εγχώρια αγορά ακινήτων αλλά θα θέσουν σε κίνδυνο την σταθεροποίηση της οικονομίας και την ανάκαμψη από το 2014.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης