Κατασχέσεις περιουσιών σε χρόνο-ρεκόρ σχεδιάζει η κυβέρνηση

Κατασχέσεις περιουσιών σε χρόνο-ρεκόρ σχεδιάζει η κυβέρνηση

Οι οφειλέτες θα παρακολουθούνται ηλεκτρονικά και θα υπάρχουν άμεσες κυρώσεις σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία

Κατασχέσεις περιουσιών σε χρόνο-ρεκόρ σχεδιάζει η κυβέρνηση
Επιταχύνονται πλέον οι διαδικασίες κατασχέσεων των περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων όσων καθυστερούν να καταβάλουν τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης η οποία θα κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στους οφειλέτες που δε θα καταβάλουν εμπρόθεσμα τις εισφορές.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο «Ελεύθερος Τύπος», οι οφειλέτες θα καταγράφονται και θα παρακολουθούνται ηλεκτρονικά, μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και του Ηλεκτρονικού Μητρώου Οφειλετών, που προβλέπεται να συσταθούν με το υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο.

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση θα θέσει σε λειτουργία ένα ενιαίο σύστημα βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών, το οποίο θα ισχύει για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων. Το σύστημα αυτό θα υποστηρίζεται ηλεκτρονικά από ένα ενιαίο Μητρώο Οφειλετών για το πλήρες ηλεκτρονικό «φακέλωμα» όλων όσοι χρωστούν στα 4 μεγάλα Ταμεία.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης