Νέα συμφωνία ύψους 400 εκατ. δολαρίων για τον Όμιλο Αγγελικούση

Νέα συμφωνία ύψους 400 εκατ. δολαρίων για τον Όμιλο Αγγελικούση

Mια ακόμα συμφωνία για τη ναυπήγηση δύο LNG Carriers στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering στην Κορέα υπέγραψε αυτές τις ημέρες ο Όμιλος Αγγελικούση σε ειδική εκδήλωση στα γραφεία του στην Αθήνα, παρουσία του επικεφαλής του ελληνικού ομίλου, Γιάννη Αγγελικούση (φωτο), αλλά και του προέδρου των ναυπηγείων της Daewoo, Ko Jae-Ho.

Νέα συμφωνία ύψους 400 εκατ. δολαρίων για τον Όμιλο Αγγελικούση
Η συμφωνία αφορά στη ναυπήγηση δύο LNG Carriers μεταφορικής ικανότητας 173.400 κ.μ. το ένα και συνολικής αξίας 414 εκατ. δολ.

Η παράδοση των πλοίων από τα ναυπηγεία DSME στη θυγατρική του ελληνικού ομίλου, τη Maran Gas, αναμένεται να γίνει στο δεύτερο μισό του 2016.

Η συμφωνία αυτή δεν είναι η πρώτη μεταξύ των ναυπηγείων της Daewoo και του Ομίλου Αγγελικούση, αφού τα πέντε πλοία LNG Carriers του ελληνικού ομίλου είναι κατασκευασμένα στα ίδια ναυπηγεία.

Συμπεριλαμβανομένης της νέας παραγγελίας, ο Όμιλος έχει συνολικά εννέα υπό παραγγελία πλοία στα ναυπηγεία της DSME, ενώ έχει άλλα οκτώ υπό κατασκευή στα ναυπηγεία της Ηyundai Samho, τα οποία πρόκειται να παραλάβει μέχρι το 2015.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης