Φιλικό διακανονισμό αναζητούν ΟΛΠ-Cosco για την επέκταση της προβλήτας "3"

Φιλικό διακανονισμό αναζητούν ΟΛΠ-Cosco για την επέκταση της προβλήτας "3"

Στις 4:00 το απόγευμα συνάντηση του νέου υπουργού Μ. Βαρβιτσιώτη με  Coscο, ΟΛΠ και εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ

Νέο φιλικο
Με στόχο να υπογραφεί  το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΟΛΠ ΑΕ και της ΣΕΠ-Cosco  για να προχωρήσει η επέκταση της προβλήτας ΙΙΙ, πραγματοποιείται σήμερα στις 16:00 συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου μεταξύ του νέου υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, της  Cosco, του ΟΛΠ και του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι δύο πλευρές  μέσα σε έναν μήνα θα πρέπει να υπογράψουν το νέο φιλικό διακανονισμό σύμφωνα με τον οποίο  η ΣΕΠ θα αναλάβει να κατασκευάσει το δυτικό μέρος της προβλήτας ΙΙΙ. Στον ίδιο χώρο θα κατασκευαστεί η νέα προβλήτα πετρελαιοειδών, με έξοδα της Cosco, ενώ ως αντισταθμιστικό θα κατασκευαστεί και ένα τουριστικό λιμάνι στο Πέραμα.

Οι δύο πλευρές στο συμφωνητικό επισημαίνουν ότι σε αυτόν τον μήνα που έχουν διορία, θα συνεξετασθούν το εγγυημένο και σταθερό αντάλλαγμα που προβλέπει η σύμβαση ότι πρέπει να καταβάλει η Cosco και η οποία θέλει να καταργηθεί.

Οι συζητήσεις θα γίνουν στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, αλλά και της διαρκούς μείωσης του ΑΕΠ από το 2009 μέχρι και τώρα.

Κλείσιμο
Αντιδράσεις από το ΤΑΙΠΕΔ

Την Τετάρτη όμως, υπήρξε έντονο παρασκήνιο αφού το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, αντέδρασε στη συμφωνία για την επέκταση της προβλήτας ΙΙΙ.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, εάν εγκριθεί από την κυβέρνηση αυτή η συμφωνία θα ακυρώσει τις προσπάθειες για πώληση των μετοχών του 51% του ΟΛΠ, αφού το ενδιαφέρον θα είναι περιορισμένο.

Ωστόσο, η Cosco φέρεται να συνεχίζει να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ ανεξαρτήτως της προβλήτας ΙΙΙ, ενώ υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να την ενδιαφέρει και ο ΟΛΘ.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης