Μη χάσετε αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ το συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Έφης Τσιρώνη “Ένας φωτεινός χειμώνας”

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ το συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Έφης Τσιρώνη “Ένας φωτεινός χειμώνας”

Μια τραγική ιστορία ενηλικίωσης, λυρική και παράδοξα λυτρωτική, όπως οι όλες οι γνήσιες τραγωδίες. Ένα τολμηρό, πολυεπίπεδο ανάγνωσμα γεμάτο καταιγιστικές ανατροπές, εμμονές, προδοσίες, θάνατο, απελευθέρωση

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ το συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Έφης Τσιρώνη “Ένας φωτεινός χειμώνας”
Μια τραγική ιστορία ενηλικίωσης, λυρική και παράδοξα λυτρωτική, όπως οι όλες οι γνήσιες τραγωδίες. Ένα τολμηρό, πολυεπίπεδο ανάγνωσμα γεμάτο καταιγιστικές ανατροπές, εμμονές, προδοσίες, θάνατο, απελευθέρωση.

Πόσα μπορούν να χωρέσουν μέσα σε Έναν Φωτεινό Χειμώνα; Χορός, έρωτας, πάθος, τραγικά διλήμματα -και κυρίως μια σχέση πέρα από τα όρια. Ο μύθος του βιβλίου της Έφης Τσιρώνη πλέκεται γύρω από τρεις γυναίκες, οι οποίες παραμένουν ενωμένες ως το θάνατο -και ίσως ακόμη και πέρα από αυτόν. 

Κλείσιμο
Το μυθιστόρημα αφηγείται την ιστορία μιας νέας γυναίκας και της πάλης της με τα φαντάσματα του παρελθόντος, για την επιθυμία της να σπάσει τα στεγανά, να βρει τον εαυτό της μέσα από τον έρωτα και την τέχνη, να απελευθερώσει και εντέλει να απελευθερωθεί από τους δύο καθρέφτες της ζωής της: Τη μητέρα και την ερωμένη της. 
Όταν η εικοσιεφτάχρονη Τζο Μαυρουδή, κόρη μιας βυθισμένης στην κατάθλιψη πρώην πρίμα μπαλαρίνας, γνωρίζει τη διάσημη κλασική χορεύτρια και δασκάλα Ηλέκτρα Θεοφάνους, μια γοητευτική αλλά σκοτεινή και αδιάλλακτη σαρανταπεντάχρονη, ο κόσμος της κλονίζεται συθέμελα.

Η Ηλέκτρα θα γίνει η σκέπη και η Νέμεσή της Τζο, η αλχημίστρια που θα κατορθώσει να ανοίξει το κλειστό στρείδι της ύπαρξής της, η χαρισματική δασκάλα που θα ζωντανέψει το ξεχασμένο πάθος της ηρωίδας για το μπαλέτο, η πρωθιέρεια που θα τη μυήσει στις απρόσμενες απολαύσεις του ομόφυλου έρωτα. Όλα όμως έχουν ένα τίμημα, και, στο τέλος, η Ηλέκτρα θα ζητήσει το υψηλότερο. Μεταμορφωμένη σε άγγελο θανάτου, η Τζο θα γίνει πρόθυμη συνεργός σε ένα έγκλημα εξιλασμού και απελευθέρωσης –και μάλιστα διπλό.

Μην χάσετε αυτή την Κυριακή το Πρώτο ΘΕΜΑ και το συγκλονιστικό μυθιστόρημα «Ένας φωτεινός χειμώνας» της Έφης Τσιρώνη.

(στην έκδοση με τις προσφορές 4,25 ευρώ)

Μην τo χάσετε!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης