Το μυθιστόρημα ερωτικού πάθους της Θέκλας Χρηστάκη “Το χρώμα της αγάπης δεν είναι πάντα κόκκινο”

Το μυθιστόρημα ερωτικού πάθους της Θέκλας Χρηστάκη “Το χρώμα της αγάπης δεν είναι πάντα κόκκινο”

Το  μυθιστόρημα ερωτικού πάθους της Θέκλας Χρηστάκη   “Το χρώμα της αγάπης δεν είναι πάντα κόκκινο”

Μια ιστορία απρόβλεπτη και γεμάτη ανατροπές, όπως η ίδια η ζωή των πραγματικών ανθρώπων. Και, κυρίως, των πραγματικών παθών. Ένα βιβλίο για μια γυναίκα που διαλύεται από δύο παράλληλους έρωτες.

Κλείσιμο

Αυτή την Κυριακή το μυθιστόρημα ερωτικού πάθους «Το χρώμα της αγάπης δεν είναι πάντα κόκκινο» της Θέκλας Χρηστάκη είναι στο ΘΕΜΑ.

Εάν υπάρχει ανάγκη να πάρει κανείς μια πρόγευση του ύφους και του στιλ μιας εξαίρετης μυθιστοριογράφου όπως η Θέκλα Χρηστάκη, ίσως θα αρκούσε ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο της «Το χρώμα της αγάπης δεν είναι πάντα κόκκινο». Η χαρισματική γραφή της συγγραφέως είναι πρόδηλη στην ακόλουθη παράγραφο: «Αγαπηθήκαμε με τη λαχτάρα των διψασμένων για νερό. Τον πόθο των στερημένων. Το τραγικό πάθος των ανθρώπων που ξέρουν πως την επόμενη στιγμή δε θα ζουν για ν' αγαπηθούν ξανά. Αυτές ήταν οι τελευταίες μου σκέψεις στην αγκαλιά του. Ύστερα ήρθε ο ύπνος και μπέρδεψε την πραγματικότητα με το όνειρο. Άνοιξε τα σεντούκια του υποσυνείδητου, τράβηξε έξω τον παλιό, σκονισμένο, σχεδόν λησμονημένο εφιάλτη και τον άφησε να ακολουθήσει τα χνάρια μου».

Για τη Μαρίνα, την ηρωίδα του βιβλίου, η ζωή κυλά ανάμεσα σε πιεστικά και επώδυνα διλήμματα, σε αναγκαστικές επιλογές που καθεμιά της συνεπάγεται βαριές συνέπειες. Η αίσθηση του εγκλωβισμού σε αναγκαιότητες που της επέβαλαν άλλοι κλιμακώνεται καθώς εξελίσσεται η υπόθεση. «Το χρώμα της αγάπης δεν είναι πάντα κόκκινο» όπως εισηγείται ο τίτλος, όμως για την πρωταγωνίστρια του μυθιστορήματος το αληθινό χρώμα της αγάπης είναι η αμφιταλάντευση και ο πόνος. Βέβαια, έως ότου το μυθιστόρημα οδηγηθεί στο αναπάντεχο φινάλε, η περιπέτεια της Μαρίνας θα έχει ήδη συγκλονίσει τον αναγνώστη, δημιουργώντας του την ανάγκη να μην αφήσει από τα χέρια του το βιβλίο έως την τελική λύση και την κορύφωση μιας σπουδαίας αφήγησης.

Μην χάσετε αυτή την Κυριακή το Πρώτο ΘΕΜΑ και το μυθιστόρημα ερωτικού πάθους «Το χρώμα της αγάπης δεν είναι πάντα κόκκινο» της Θέκλας Χρηστάκη

  (στην έκδοση με τις προσφορές 4,25 ευρώ)
Μην τo χάσετε!





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης