Πέθανε η κάτοχος Νόμπελ Λογοτεχνίας, Ντόρις Λέσινγκ

Πέθανε η κάτοχος Νόμπελ Λογοτεχνίας, Ντόρις Λέσινγκ

Σε ηλικία 94 ετών - Είχε κερδίσει το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2007 για τη συνολική προσφορά της στο χώρο της λογοτεχνίας

Πέθανε η κάτοχος Νόμπελ Λογοτεχνίας, Ντόρις Λέσινγκ

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή η βρετανίδα συγγραφέας και κάτοχος του Νόμπελ Λογοτεχνίας από το 2007 για τη συνολική της προσφορά στο χώρο της λογοτεχνίας, Ντόρις Λέσιγνκ.

Η Λέσινγκ γεννήθηκε το 1919 στην Περσία, νυν Ιράν, από Βρετανούς γονείς. Μεγάλωσε στη Νότια Ροδεσία, νυν Ζιμπάμπουε. Φτάνοντας στην Αγγλία, το 1949, εξέδωσε το πρώτο της μυθιστόρημα, με τον τίτλο Tραγουδώντας το χορτάρι, το οποίο σηματοδότησε την αρχή της λαμπρής λογοτεχνικής της σταδιοδρομίας. 
Κλείσιμο

Από τότε έχει τιμηθεί με πολλές διεθνείς διακρίσεις, όπως τα βραβεία David Cohen Memorial Prize, Spain Prince of Asturias Prize, ST Dupont Golden PEN Award και, βέβαια, το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Απέκτησε παγκόσμια φήμη στη δεκαετία του '60 χάρη στο αυτοβιογραφικό «Χρυσό σημειωματάριο» (The golden notebook), ευαγγέλιο των απανταχού φεμινιστριών (στα ελληνικά μεταφράστηκε το 1980). 

Στα μυθιστορήματά της συμπεριλαμβάνεται και η πενταλογία «Τα παιδιά της βίας» (Children of Violence), η οποία συμπυκνώνει την αγωνία της για την ανθρώπινη περιπέτεια. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης