«Παντρεμένες», το νέο ερωτο- μυθιστόρημα του Άρη Σφακιανάκη

«Παντρεμένες», το νέο ερωτο- μυθιστόρημα του Άρη Σφακιανάκη

373 σελίδες με ιστορίες πίστης στην απιστία- αυτό το… προαιώνιο θέμα, επικεντρωμένο στην Ελλάδα του σήμερα

«Παντρεμένες», το νέο ερωτο- μυθιστόρημα του Άρη Σφακιανάκη
Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του Άρη Σφακιανάκη με τον τίτλο «Παντρεμένες», από τις εκδόσεις Κέδρος.

Πρόκειται για χιουμοριστικές διηγήσεις γύρω από τα τεχνάσματα που μετέρχεται ο ήρωάς του, συγγραφέας ονόματι… Σατανάκης, ο οποίος, όντας εργένης, επιδίδεται σε ερωτικές περιπέτειες με ώριμες κυρίες σε γάμο, προσπαθώντας εναγωνίως να ξεφύγει από τους συζύγους.

Γραμμένο με αμεσότητα, σε πρώτο πρόσωπο και με λάιτ χρονογραφικό ύφος, το βιβλίο θυμίζει την πλοκή και τη λύση από κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου, με τον νυχτερινό εραστή να διαφεύγει από την πίσω πόρτα, καθώς ο σύζυγος επιστρέφει στο σπίτι πιο νωρίς απ΄ότι συνηθίζει. Ένα ιστόρημα για τον δαιμόνιο νεοέλληνα ερωτύλο, που βλέπει τις… ερωτικές συνεδρίες κάτι σαν… χόμπι.

Η αφήγηση ξεκινάει με το πάρτι μιας σαραντάρας αεροσυνοδού η οποία γιορτάζει,σε μια μονοκατοικία της Αγίας Παρασκευής, την συνταξιοδότησή της εν μέσω κρίσης. Ο πενηντάρης μυθιστοριογράφος Σατανάκης είναι προσκαλεσμένος με τον επίσης κυνηγό γυναικών κιθαρίστα φίλο του Άγγελο, που φλερτάρει την αεροσυνοδό, ενώ εκείνος δέχεται την επίθεση θαυμασμού από την γοητευτική Μυρτώ η οποία νοιώθει ανία με τον αδιάφορο ερωτικά σύζυγό της. Η γνωριμία συνεχίζεται μέσω του facebook και -μετά από τις… καθιερωμένες εξόδους για καφέ- καταλήγει σε ερωτικές συνευρέσεις στο σπίτι του συγγραφέα στο Νέο Κόσμο.

Κλείσιμο
Συνεχίζοντας αυτή τη σχέση ο ήρωάς μας έχει το μυαλό του και αλλού. Σε Ελληνίδες και αλλοδαπές. Αλλά όλες είναι υπό το ζυγό του άνδρα τους, που, άλλος είναι αστυνομικός, άλλος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, άλλος Τσετσένος αυτονομιστής και πάει λέγοντας…

Επανασυνδεόμενος με ένα παλιό του συμμαθητή, που τώρα είναι πλαστικός χειρουργός, κλείνει μια πρωτότυπη επαγγελματική συμφωνία: Ο γιατρός θα του δίνει τις διευθύνσεις γυναικών στις οποίες απέτυχε η επέμβαση (στη μύτη, στη στήθος, στο αιδοίο…) και εκείνος , επ΄αμοιβή, θα τις πλησιάζει και, συνάπτοντας σχέσεις, θα τις πείθει με τη δύναμη του λόγου του ότι αυτή η παραμικρή ατέλεια τις κάνει πανέμορφες!

Ιδού η περίπτωση της πολιτικού με τα πεσμένα χείλη :

«Όλγα μου, είπα σφίγγοντας τα χέρια της μέσα στα δικά μου. Η έκφρασή σου είναι ένας ύμνος στη ζωή. Το χαμόγελό σου είναι σαν ένας λαμπτήρας πυρακτώσεως που ζεσταίνει τις καρδιές του κόσμου. Είσαι πολύ τυχερή που ο γιατρός σου πέτυχε αυτό το αποτέλεσμα». Η Όλγα με άκουγε αφηρημένα. Δεν έδειχνε να πείθεται. Για να της δείξω πόσο μου άρεσαν τα χείλη της, επιχείρησα να τη φιλήσω στο στόμα. Έκανε πίσω τρομαγμένη. «Τρελάθηκες;» φώναξε. « Μπορεί να μας δει κάποιος γνωστός». Αυτό μου έδωσε μια ιδέα. «Όλγα , ήταν μετά τις τελευταίες εκλογές που έκανες την επέμβαση;» τη ρώτησα. «Ναι», είπε. «Γι΄αυτό δεν κέρδισες το εκλογικό σώμα» αναφώνησα. «Τώρα, με το καινούργιο σου πρόσωπο, με αυτό το φωτεινό χαμόγελο που εμπνέει εμπιστοσύνη, θα σκλαβώσεις κάθε ψηφοφόρο κι όλοι θα τρέξουν να σε ψηφίσουν. Πιστεύω ότι έχεις την εκλογή σου στο τσεπάκι» κατέληξα με ενθουσιασμό. «Το πιστεύεις αλήθεια;» είπε. «Ασφαλώς, το πρόσωπό σου έχει μια απίστευτη δυναμική, κανείς δεν θα μπορεί να ξεχάσει τις αφίσες με το χαμόγελό σου. Θα κάνεις περίπατο στις εκλογές!». «Να θέσω υποψηφιότητα για το δήμο ή για την περιφέρεια;» ρώτησε. «Αυτά είναι ψιλοπράγματα» είπα. «Με τέτοιο χαμόγελο πρέπει να κατέβεις στις βουλευτικές εκλογές. Δεν θ΄αργήσουμε να σε δούμε και υπουργό!».Φάνηκε να το σκέφτεται. «Θα κατέβω!» είπε τελικά. Ύστερα έσκυψε και με φίλησε στο στόμα. Η Όλγα δεν ενόχλησε ξανά το γιατρό».

Ένα βιβλίο κατάλληλο για το καλοκαίρι, αλλά-πιθανότατα- και για τον χειμώνα…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης