Λίλιαν Συρίγου: Ο μαγικός της κόσμος!

Λίλιαν Συρίγου: Ο μαγικός της κόσμος!

Ένας κόσμος που περιλαμβάνει χειροποίητα κοσμήματα με καλλιτεχνική φλέβα, λεπτεπίλεπτα και ονειρικά. Ανακαλύψτε τα και είναι σίγουρο ότι θα σας αγγίξουν με έναν μοναδικό τρόπο

Λίλιαν Συρίγου: Ο μαγικός της κόσμος!
Η Λίλιαν Συρίγου
γεννήθηκε στην Αθήνα πριν από 30 χρόνια και από πολύ μικρή έδειξε την τάση της… αφού ψαχούλευε τα συρτάρια ή ξεχυνόταν στην αγορά για να βρει τα υλικά με τα οποία θα δημιουργούσε τα δικά της κοσμήματα.

Κλείσιμο
Τελειώνοντας το σχολείο η πορεία είχε ξεκαθαρίσει και έτσι ξεκίνησε να παρακολουθεί τα μαθήματα για χειροποίητο κόσμημα στο Mokume School (2002-2005) και στη συνέχεια πάμπολλα  σχετικά σεμινάρια, ενώ παράλληλα άρχισε να συμμετέχει σε εκθέσεις κοσμήματος ή να διοργανώνει τις προσωπικές της.

Το 2007 άνοιξε το δικό της εργαστήριο και κατάστημα στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι. Από το 2012 όμως, μετανάστευσε στο Βερολίνο, όπου με μία συνάδελφό της τη Phaedra Richter άνοιξαν μία μικρή γκαλερί με χειροποίητα κοσμήματα και illustrations.

«H έμπνευση είναι η κινητήριος δύναμη της τέχνης. Όμως θεωρώ πως από μόνη της δεν φτάνει να τροφοδοτήσει τη δημιουργικότητα του καλλιτέχνη», λέει η  Λίλιαν και συνεχίζει: «Χωρίς κέφι, χιούμορ και θετική διάθεση, προσωπικά δεν είμαι σε θέση να δημιουργήσω τίποτα, γι' αυτό και χρησιμοποιώ τα παραπάνω ως πρώτες ύλες μου σε ό,τι φτιάξω». Όσο για τις υπόλοιπες πρώτες ύλες; Ασήμι 924, σμάλτο, χρωματιστές κορδέλες και μεταξωτά υφάσματα, τούλι, δαντέλα, δέρμα, ημιπολύτιμοι λίθοι, πούλιες και χάντρες, μικρά πήλινα στοιχεία είναι τα «συστατικά» για τα πανέμορφα κομψοτεχνήματα- κοσμήματά της. «Μου αρέσει να συνδυάζω τα πολύτιμα με τα ευτελή, γιατί τα μεν δεν θα άξιζαν τίποτα χωρίς τα δε», δηλώνει.

Ένας πολύχρωμος κόσμος, ένας χρωματιστός κόσμος από ασήμι, όπου μέλισσες πετούν μαζί με πεταλούδες, μπαλαρίνες στροβιλίζονται παρέα με χορεύτριες του φλαμένγκο, γλάστρες ποτίζονται από πουά ή ριγέ ποτιστήρια, λουλούδια και αθώοι κάκτοι ανθίζουν σε διάφορα χρώματα, ξωτικά κυνηγιούνται με καλές μάγισσες και νεράιδες, πριγκίπισσες ζούνε σε κάστρα παραμυθένια κι ερωτεύονται βάτραχους που με ένα φιλί μπορούν και τους μεταμορφώνουν σε πριγκιπόπουλα, αστέρια κάνουν παρέα με φεγγάρια, ήλιοι κρύβονται πίσω από σύννεφα κι ομπρέλες, γοργόνες ζηλεύουν τα φανταχτερά φουστάνια των μικρών κυριών κι όλα μαζί, κοσμούν λαιμούς, αυτιά και δάχτυλα.

«Θεωρώ το κάθε κόσμημα κι ένα μικρό ταξίδι σε κόσμους φανταστικούς όπου η θετική ενέργεια, η πολυχρωμία και η χαρά κυριαρχούν. Η ομοιομορφία με απωθεί, γι' αυτό και φροντίζω κάθε κομμάτι που βγαίνει από το εργαστήριό μου να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αδερφάκια του. Κάτι που αγαπώ ιδιαίτερα είναι τα ταιριαστά ζευγάρια. Μου αρέσουν όμως και τα αταίριαστα. Αυτά που το ένα κομμάτι συμπληρώνει ή ορίζει κατά κάποιον τρόπο το άλλο», λέει η δημιουργός.

Εμείς πάλι τι άλλο να πούμε; Απλά ότι λατρεύουμε τον ρομαντισμό της, την αισθητική της, τη μαγική της έμπνευση, το ταλέντο της που καταλήγουν σε όμορφα κοσμήματα που θέλουμε να φορέσουμε και να… χαμογελάσουμε!

Lilian Syrigou Hand Made Jewellery: Lychenerstrasse 82, Βερολίνο, Γερμανία, τηλ.: 015224139492,
m: liliansyrigou@gmail.com, www.liliansyrigou.gr

Πηγή: womanidol.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης