Στο Μιλάνο η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη για απονομή βραβείων

Στο Μιλάνο η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη για απονομή βραβείων

Η γνωστή εικαστικός απένειμε βραβείο στις δύο παγκόσμιες πρωταθλήτριες 2013 και Ολυμπιονίκες κωπηλασίας τις Laura Milani και Elisabetta Sancassani


Στο Μιλάνο η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη για απονομή βραβείων
Στο 31o Φεστιβάλ FICTS του Μιλάνου, για να απονείμει βραβείο, βρέθηκε στις 4 Δεκεμβρίου, η βραβευμένη δυο φορές από τον ίδιο θεσμό, ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη.

Η γνωστή εικαστικός είχε τιμηθεί από το ίδιο φεστιβάλ, με το βραβείο "Guirlande D' Honneur" από τον πρόεδρο Franco Ascani, μαζί με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Εnnio Morricone, τον  Ottavio Missoni και τον Pele.

Κλείσιμο
Στη φετινή διοργάνωση, τιμητικά, απένειμε βραβείο η ίδια στις δύο παγκόσμιες πρωταθλήτριες 2013 και Ολυμπιονίκες κωπηλασίας τις Laura Milani και Elisabetta Sancassani και παρέδωσε με τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ Franco Ascani την σημαία του FICTS στην οικογένεια του μεγάλου εκλιπόντος Ottavio Missoni με τον οποίο η Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη είχε βραβευθεί  στο ίδιο Φεστιβάλ.

Το Διεθνές Φεστιβάλ  του Μιλάνου,  οργανώνεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας και της Διεθνούς Ολυμπιακής  Επιτροπής και έχει σκοπό του, την προώθηση του πολιτισμού μέσα από τον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό («Culture through Sports»).

Κάθε χρόνο,  βραβεύονται προσωπικότητες απ’  όλο τον κόσμο, από τους χώρους  της τέχνης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των media, του κινηματογράφου , της  τηλεόρασης, δημιουργούς με παγκόσμια ακτινοβολία, που,  με τη δουλειά τους προωθούν την αθλητική ιδέα και εικόνα. Στη λίστα των βραβευμένων του Φεστιβάλ του Μιλάνου, περιλαμβάνονται ανάμεσα σε άλλους, οι  Μartin Scorcese,  Robert Redford,  Giuseppe Tornatore, Pietro Mennea, Ottavio Missoni, ο σκηνοθέτης  Hugh Hudson  και πολλοί Ολυμπιονίκες και αθλητές  όπως οι Sara Simeoni, Pele, Giancarlo Fisichella. Η Μίνα Βαλυράκη, είναι  βραβευμένη στο Φεστιβάλ  του 2004, ως «Sport Artist» διεθνώς καθώς και στο  30ο Φεστιβάλ  FICTS με το βραβείο  «Guirland D'honneur»  για το συνολικό της έργο και την προσφορά της στην τέχνη.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης