Ο οίκος Christie's συνεχίζει τις πωλήσεις εν μέσω θέρους!

Ο οίκος Christie's συνεχίζει τις πωλήσεις εν μέσω θέρους!

«Summer edition» για την σύγχρονη τέχνη είναι ο τίτλος της νέας δημοπρασίας που έλαβε χώρα στις 17 Ιουλίου

Ο οίκος Christie's συνεχίζει τις πωλήσεις εν μέσω θέρους!
Σπάει για πρώτη φορά την παράδοση του ο οίκος Christie's και δημοπραττεί εν μέσω καλοκαιριού. Συνεχίζει τις δημοπρασίες του ο οίκος Christie's που μέχρι τώρα ήταν εξαιρετικά «ήσυχος» τους μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου, που παραδοσιακά η αγορά έργων τέχνης διανύει «νεκρά περίοδο» καθότι όλοι οι συλλέκτες είναι διακοπές.

Οπως φαίνεται όμως έχει αλλάξει εντελώς το παιχνίδι στην αγορά και μιας και οι δυνατοί αγοραστές πλέον είναι Ασιάτες, Αραβες και Ρώσοι -που ως γνωστόν κάνουν διακοπές όλο τον χρόνο και όχι τον Αύγουστο με το λαό- οι δημοπρασίες συνεχίζονται... αποφάσισε ο οίκος.

Κλείσιμο
«Summer edition» για τη σύγχρονη τέχνη λοιπόν είναι ο τίτλος της νέας δημοπρασίας που έλαβε χώρα στις 17 Ιουλίου. Ήδη στη μέση της δημοπρασίας φάνηκε οτι τα έργα θα ξεπεράσουν τις τιμές εκκίνησης. Το τελικό κέρδος έφτασε τα 5,8 εκατομμύρια ευρώ. Από τα 237 έργα τα 201 πωλήθηκαν, δηλαδή το 83%. Καθόλου άσχημα για μια...νεκρά περίοδο.

Ενας αφαιρετικός πίνακας του Jack Bush (φωτογραφία) υπολογίζοταν στα 50.000 δολάρια και έφτασε τα 603.750 δολάρια.

Η δεύτερη υψηλότερη τιμή άνηκε σε ένα γλυπτό του Willem de Kooning’s με τιμή εκκίνησης τα 200.000 δολάρια το οποίο πωλήθηκε στα 423.750 δολάρια.

Δύο ημέρες πριν η δημοπρασία «First Impressions» με μεταξοτυπίες και έργα πολλαπλών αριθμών έφτασε και αυτή σε πολύ καλά επίπεδα με τελικά κέρδη στα 1,9 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά ο σταρ ήταν και πάλι ο Andy Warhol, αλλά και άλλοι καλλιτέχνες όπως οι Frank Stella, Edward Hopper, Marc Chagall, και Rene Magritte.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης