Ομάδα C.for Circus: «Με το ίδιο μέτρο» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Ομάδα C.for Circus: «Με το ίδιο μέτρο» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

"Ο πιο επικίνδυνος είναι ο πειρασμός που μας προτρέπει ν' αμαρτήσουμε με την αξιολάτρευτη αρετή". 

Ομάδα C.for Circus: «Με το ίδιο μέτρο» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Ισχύει η ισονομία για όλους;  Ή μήπως κάποιοι εξαιρούνται και είναι υπεράνω του νόμου; 
Με φρέσκια ματιά και ειλικρινή προβληματισμό που ακούγεται επικίνδυνα επίκαιρος σήμερα, η ομάδα C.for Circus παρουσιάζει το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ Με το ίδιο μέτρο, από 15 Φεβρουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22:00, στο Από Μηχανής Θέατρο.

Νους και σάρκα, ένστικτο και λογική, αγνότητα και λαγνεία: ποιο κυριαρχεί όταν ο άνθρωπος παλεύει ανάμεσα στο φαίνεσθαι και το είναι; Πόσο μοιάζουν τελικά ο «καλός» με τον «κακό» και κατά πόσο μπορεί ο άνθρωπος να ξεπεράσει τη θνητή του φύση; Η θεατρική ομάδα C.for Circus, που κέρδισε τις εντυπώσεις με την πρώτη της εμφάνιση στην Αθήνα πριν από δύο χρόνια, επιστρέφει με τη σαιξπηρική κωμωδία, η οποία πρωτανέβηκε το 1604 με θέμα τη διαφθορά, τη δικαιοσύνη και την ανθρώπινη δολιότητα.
Κλείσιμο

Ο Δούκας της Βιέννης φεύγει και αφήνει αντικαταστάτη του στην εξουσία τον Άγγελο, τον πιο ηθικό, νομοταγή και ενάρετο από τους άρχοντες. Ο Άγγελος εφαρμόζει αμέσως τους ανενεργούς νόμους: όλοι οι οίκοι ανοχής κλείνουν και η μοιχεία ή η σεξουαλική συνεύρεση εκτός γάμου καταδικάζονται με θανατική ποινή. Ο Κλαύδιος, ένας νεαρός άρχοντας που άφησε έγκυο τη μέλλουσα σύζυγό του, συλλαμβάνεται και πρόκειται να εκτελεστεί. Η Ισαβέλλα, δόκιμη μοναχή και αδελφή του Κλαύδιου, μαθαίνει το νέο και συναντάει τον άρχοντα Άγγελο για να του ζητήσει χάρη. Ο Άγγελος της ζητάει, ως αντάλλαγμα για τη ζωή του αδελφού της, το κορμί της. Αυτός. Ο Άγγελος.

Τελικά θα έρθει αντιμέτωπος με τον νόμο που ο ίδιος εφάρμοσε ή για την εξουσία ισχύει ο κανόνας της αυτοεξαίρεσης;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης