Ο Ιταλός φιλόσοφος Nuccio Ordine στο βήμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Ο Ιταλός φιλόσοφος Nuccio Ordine στο βήμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός και πανεπιστημιακός διδάσκαλος θα δώσει τον Οκτώβριο μία διάλεξη με θέμα: «Σε τι είναι χρήσιμη μια άχρηστη γνώση»

Ο Ιταλός φιλόσοφος Nuccio Ordine στο βήμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Η χρησιμότητα της γνώσης και ο ρόλος της,  στη διαμόρφωση του πνεύματος και στον πολιτισμό της ανθρωπότητας,  είναι το θέμα της διάλεξης του φιλοσόφου και καθηγητή Nuccio Ordine, η οποία πραγματοποιείται τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου.

Στην ομιλία του, ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός και πανεπιστημιακός διδάσκαλος θα υπογραμμίσει την αναγκαιότητα της καλλιέργειας των ανθρωπιστικών επιστημών, των κλασικών γλωσσών, της φαντασίας και της τέχνης.

Κλείσιμο
Με την ευκαιρία της διάλεξής του στο Μέγαρο, ο Όρντινε εξηγεί: «Ορισμένες γνώσεις μπορούν να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση του πνεύματος και στη βελτίωση του επιπέδου του πολιτισμού της ανθρωπότητας. Όμως, η λογική του κέρδους υπονομεύει εκ βάθρων τους θεσμούς (σχολεία, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, εργαστήρια, μουσεία, βιβλιοθήκες), αλλά και τα γνωστικά αντικείμενα (ανθρωπιστικά και επιστημονικά), η αξία των οποίων υπακούει στην αρχή “η γνώση για τη γνώση” και όχι στην αρχή της άμεσης ή της πρακτικής αποδοτικότητας...Εάν αφουγκραστούμε μονάχα τις σειρήνες που τραγουδούν για το δόλωμα του κέρδους, θα δημιουργήσουμε απλώς ένα σύνολο χωρίς μνήμη που θα χάσει το νόημα της ζωής αλλά και της ίδιας της πραγματικότητας».

 
Ώρα: 19.30, Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5:30 μ.μ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 210 72.82.333, www.megaron.gr

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης