Ο Ben Wolf Noam στο Ρομάντζο, με την πρώτη του ατομική έκθεση στην Ελλάδα

Ο Ben Wolf Noam στο Ρομάντζο, με την πρώτη του ατομική έκθεση στην Ελλάδα

Ο εικαστικός Ben Wolf Noam παρουσιάζει το πρότζεκτ «Πεδίο του Άρεως» στο Romantso, εγκαινιάζοντας την νέα πρωτοβουλία residency της γκαλερί The Breeder 

Ο Ben Wolf Noam στο Ρομάντζο, με την πρώτη του ατομική έκθεση στην Ελλάδα
Τα τελευταία χρόνια η Αθήνα έχει γεμίσει ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες αλλά και προγράμματα που επιτρέπουν σε ξένους καλλιτέχνες να επισκέπτονται την Ελλάδα.

Η γκαλερί The Breeder, έρχεται να συμπληρώσει το αθηναϊκό τοπίο των artist residencies, με μια καινούργια πρωτοβουλία την οποία επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου.

Κλείσιμο
Η έκθεση είναι το αποτέλεσμα των τεσσάρων εβδομάδων παραμονής του καλλιτέχνη στην Αθήνα και θα περιλαμβάνει έργα που παράχθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου και απεικονίζουν την εμπειρία του στην πόλη. 

Ο εικαστικός είναι και ο πρώτος «κάτοικος» της γκαλερί The Breeder και του Residency Program, σε επιμέλεια Σταματίας Δημητρακόπουλυς,  που ξεκινάει η γκαλερί με το Romantso Πολιτιστικό Κέντρο.

Το πεδίο του Άρεως είναι ένα πάρκο με πολλά μυστικά. Όπως πολλά από τα μεγάλα αστικά πάρκα, είναι ένα σύμβολο της κοινωνικής ενότητας, παρέχοντας στιγμιαία ανάπαυλα από την ζωή της πόλης και χώρο για την ψυχαγωγία, τη μοναξιά. Αλλά έχει και μια περίεργη ενέργεια, έντονη δραστηριότητα.

Ήταν πάντα ένα μέρος γεμάτο από πολυπλοκότητα και κοινωνική αλληλεπίδραση: οι παππούδες παίζουν τάβλι, δίπλα βλέπει κανείς τοξικομανείς μητέρες κάνουν βόλτες τα παιδιά τους, μαθητές περνούν βιαστικά. Δεδομένου ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει την απειλή της επικείμενης κρίσης, το πεδίο του Άρεως ενσωματώνονται τα πιο εμφανή: Το χρήμα δεν είναι αυτό που κρατά ενωμένη την κοινωνία, είναι οι άνθρωποι που κρατούν ενωμένη την κοινωνία.

Ο Ben Wolf Νόαμ κάνει πίνακες ζωγραφικής και εγκαταστάσεις που επιχειρούν να σχολιάσουν τάσεις επί του φυσικού και του ψηφιακού. Οι πίνακες αντικατοπτρίζουν το αποτέλεσμα μιας δεκαετούς έρευνας σχετικά με τις διεργασίες που ερμηνεύουν εκ νέου, τις τεχνικές ψηφιακής εικόνας, μεταφράζοντας τες από εργαλεία όπως το Photoshop σε ζωγραφική.

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Πέμπτη 23 Ιουλίου στο Ρομάντσο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης