Το «Καιρός για Ήρωες» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Το «Καιρός για Ήρωες» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η ιστορία ενός ανθρώπου που «κονταροχτυπήθηκε» με την εξουσία και το σύστημα και μόνος του έκανε την διαφορά – Δείτε το trailer 

Το «Καιρός για Ήρωες» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος


Στον καιρό  της  κρίσης, νοιώθουμε να  χάνουμε  την ταυτότητα και τον προσανατολισμό μας και δεν βρίσκουμε πουθενά διέξοδο.

Κλείσιμο
Η ταινία εξιστορεί μια συνάντηση: Ο Ροβήρος Μανθούλης, που έζησε εξόριστος στο Παρίσι κατά την διάρκεια της Δικτατορίας, θα συναντήσει έναν άνθρωπο που ακόμα και σήμερα, στα 85 του χρόνια, αγωνίζεται για δικαιοσύνη και ελευθερία, τον δημοσιογράφο Ηλία Δημητρακόπουλο  που ζει μόνιμα στην Ουάσιγκτον.

Ο Δημητρακόπουλος αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της  ζωής του  στον αγώνα εναντίον της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, μέσα από την αποκάλυψη  της  ελληνικής  πτυχής του σκανδάλου Watergate.

Είναι ο μόνος που τόλμησε να τα βάλει με τη CIA, υποβάλλοντας  μήνυση εναντίον της και συνεχίζει να συλλέγει στοιχεία για την προσαγωγή του Χένρυ Κίσσινγκερ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να εκδικαστεί ως εγκληματίας πολέμου.

Μέσα από την ταινία μας αναδεικνύουμε  τον άνθρωπο που αντιστέκεται και αγωνίζεται, που δεν διστάζει να «αναμετρηθεί» με την ιστορία και να «καταγραφεί» – με τη δράση του – στη συλλογική μνήμη.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης