«Ξενοδοχείον ο Παράδεισος» τον Φεβρουάριο στο Altera Pars

«Ξενοδοχείον ο Παράδεισος» τον Φεβρουάριο στο Altera Pars

Η σπαρταριστή φαρσοκωμωδία των Georges Feydeau και Maurice Desvallieres ανεβαίνει από την εταιρεία θεάτρου «Θέαση» τον Φεβρουάριο για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

«Ξενοδοχείον ο Παράδεισος» τον Φεβρουάριο στο Altera Pars
Το «Ξενοδοχείον ο Παράδεισος», η σπαρταριστή φαρσοκωμωδία των Georges Feydeau και Maurice Desvallieres ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Ευθύμη Μπαλαγιάννη και μετάφραση Σταμάτη Φασουλή τον Φεβρουάριο στο θέατρο Αltera Pars. Ο Feydeau επιστρατεύοντας την αχαλίνωτη φαντασία και την παράλογη ματιά δημιουργεί (1894) έναν κόσμο εφιαλτικά αστείο που προκαλεί το «πρωτόγονο» γέλιο στο κοινό. Αυτή η τρίπρακτη τρελή κωμωδία, καυστική σάτιρα και κριτική της αστικής τάξης, θα παρουσιαστεί από την Εταιρεία Θεάτρου «Θέαση».

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Στο Παρίσι, στα τέλη του 19ου αιώνα, δύο μεγαλοαστοί γείτονες και φίλοι, ο κύριος Περλέ και η Μαρσέλ, ερωτεύονται και βρίσκουν καταφύγιο στο κακόφημο «Ξενοδοχείον ο Παράδεισος». Αν και παντρεμένοι και οι δύο, δεν διστάζουν να «απατήσουν» τους συζύγους τους, έστω και για λίγο. Δεν προλαβαίνουν όμως να ησυχάσουν ούτε για ένα λεπτό, αφού στο ξενοδοχείο καταφτάνουν ο Μπαγιατέ, σύζυγος της Μαρσέλ, αλλά και ο Ματίς, ένας παλιός φίλος του κυρίου Περλέ με τις τρεις -όχι και τόσο συμπαθητικές- κορούλες του. Θα προσπαθήσουν να κρυφτούν, όμως ένα σωρό ευτράπελα και γεγονότα θα στιγματίσουν την διαμονή τους εκεί!
Κλείσιμο

Παίζουν:
Παναγιώτης Καρμάτης, Ζαχαρούλα Θεοδοσίου, Μαριλού Κατσαφάδου, Θανάσης Μπριάνας, Μιχάλης Δελής, Ειρήνη Χατζηνίκου, Νίκος Σταματόπουλος, Άρης Πλασκασοβίτης, Μανόλης Στάης, Μαριάνθη Κολιάκη, Έλενα Αθανασοπούλου και ο  Ευθύμης Μπαλαγιάννης.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης