Βίντεο με τον τρόπο, με τον οποίο ελεύθερος σκοπευτής εξουδετέρωσε ληστή τράπεζας που κρατούσε δύο ομήρους στη Φλόριντα, έδωσε στη δημοσιότητα η τοπική αστυνομία.
Όπως φαίνεται στο βίντεο, η σφαίρα διαπέρασε οθόνη υπολογιστή και καρφώθηκε στο κεφάλι του ληστή, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους δύο ομήρους, τους οποίους είχε σαν ανθρώπινες ασπίδες.
Δείτε το βίντεο
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου όταν ένας 36χρονος αποπειράθηκε να ληστέψει υποκατάστημα της τράπεζας Fort Myers Bank of America.
Ο ληστής είχε πει τότε στους αστυνομικούς ότι είχε πάνω του μια βόμβα, με τον διαπραγματευτή να προσπαθεί, αρχικά, να τον πείσει να παραδοθεί.
Όταν, όμως, ο ληστής έβγαλε ξαφνικά ένα μαχαίρι και το έβαλε στο λαιμό της μιας εκ των ομήρων, οι αστυνομικοί ανέλαβαν δράση.
Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο ελεύθερος σκοπευτής της ομάδας των SWAT (σ.σ. τα αμερικανικά ΕΚΑΜ) έβαλε την καραμπίνα του στον ώμο ενός συναδέλφου του και πυροβόλησε.
Κλείσιμο
Η σφαίρα, αφού διαπέρασε την οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, χτύπησε στο κεφάλι τον ληστή, ο οποίος κατέρρευσε ακαριαία.
«Τέτοιοι πυροβλισμοί είναι συνήθεις σε εκπαιδεύσεις ελεύθερων σκοπευτών για τέτοια ακραία περιστατικά» εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας προσθέτοντας πως «λόγω της περιορισμένης έκθεσης του υπόπτου, ο ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε με τη σφαίρα να διαπερνά την οθόνη του υπολογιστή πριν να καρφωθεί στο μέτωπο του δράστη».
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.
Η JURA, το κορυφαίο brand αυτόματων μηχανών, φέρνει στην Ελλάδα μια νέα προσέγγιση στην εμπειρία του καφέ, βασισμένη στην τεχνολογία αιχμής και την υψηλή τεχνογνωσία.