Φλωρεντία :Έκθεση για τα 500 χρόνια του «Ηγεμόνα»

Φλωρεντία :Έκθεση για τα 500 χρόνια του «Ηγεμόνα»

Η Φλωρεντία γιορτάζει τα 500 χρόνια από τη συγγραφή του «Ηγεμόνα» του Νικολό Μακιαβέλι- το έργο που θεωρείται θεμέλιο των Πολιτικών Επιστημών- με μία έκθεση που σκιαγραφεί τη γένεση του βιβλίου και την ιστορική συγκυρία της εποχής του

Φλωρεντία :Έκθεση για τα 500 χρόνια του «Ηγεμόνα»
Στις 10 Δεκεμβρίου 1513, ο Νικολό Μακιαβέλι (1469-1527) έβαζε την τελευταία λέξη, έπειτα από εργασία μόλις δέκα μηνών, στο βιβλίο του και ανακοίνωνε την ολοκλήρωσή του στον φίλο του Φραντσέσκο Βετόρι. Το πιο μεταφρασμένο ιταλικό βιβλίο στον κόσμο συμπλήρωσε τα 500 χρόνια από την συγγραφή του και η Φλωρεντία το γιορτάζει με μία μεγάλη έκθεση.

Ενενήντα έγγραφα με την υπογραφή του Μακιαβέλι, χειρόγραφα, ανάμεσά τους η «Τέχνη του Πολέμου», αυτόγραφα, επιστολές γραμμένες σε κωδική γλώσσα, αλλά και πορτρέτα, καθώς και πίνακες της εποχής του, θα παρουσιαστούν από τις 10 Δεκεμβρίου έως τις 22 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Πινακοθήκη της Φλωρεντίας. Η έκθεση με τίτλο «Ο Δρόμος προς τον 'Ηγεμόνα του Νικολό Μακιαβέλι» τιμά τον θεμελιωτή των Πολιτικών Επιστημών και ιταλό φιλόσοφο ενώ οι οργανωτές προσδοκούν να καταρρίψουν το στερεότυπου που θέλει τον «μακιαβελισμό» να ταυτίζεται με την πανουργία, τον κυνισμό και τη διπροσωπία.

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστεί  το έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι «Η Μάχη του Ανγκιάρι», που φιλοτεχνήθηκε ανάμεσα στο 1503 και 1504. Ο πίνακας, αντίγραφο του κεντρικού τμήματος της νωπογραφίας του Λεονάρντο ντα Βίντσι "Η Μάχη του Ανγκιάρι" για μία αίθουσα του Παλάτσο Βέκιο, η οποία έμεινε ημιτελής και στη συνέχεια επικαλύφθηκε για αιώνες, είχε κλαπεί στη Νάπολη κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το έργο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα από τους καραμπινιέρους , θα εκτεθεί για πρώτη φορά στη Φλωρεντία, πριν επιστρέψει, σύμφωνα με τους όρους διμερούς συμφωνίας ανάμεσα στην Ιταλία και την Ιαπωνία, στο Μουσείο του Τόκιο, το οποίο απέκτησε τον πίνακα χωρίς να γνωρίζει ότι είναι κλεμμένος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης