Χειροκροτήθηκε θερμά η Σταχτοπούτα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Χειροκροτήθηκε θερμά η Σταχτοπούτα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Με μια πολύ επιτυχημένη πρεμιέρα άνοιξε η νέα καλλιτεχνική περίοδος για την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013.

Χειροκροτήθηκε  θερμά η Σταχτοπούτα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Η Σταχτοπούτα του Τζοακίνο Ροσσίνι ευτύχησε σε ένα φρέσκο, ανάλαφρο ανέβασμα από μια ομάδα νέων και ταλαντούχων καλλιτεχνών του λυρικού θεάτρου.

Ο διακεκριμένος και διεθνώς αναγνωρισμένος μαέστρος Γιώργος Πέτρου διεύθυνε την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με κέφι και νεύρο αναδεικνύοντας τις κωμικές αλλά και τις τρυφερές πτυχές της μουσικής του Ροσσίνι.

Κλείσιμο
Η νεαρή σκηνοθέτρια Ροδούλα Γαϊτάνου, η οποία εργάζεται σε λυρικά θέατρα της Αγγλίας όπως η Royal Opera του Λονδίνου, έστησε μια παράσταση καλοδουλεμένη και συνεπή προς το πνεύμα του έργου, αλλά την ίδια στιγμή φρέσκια και ανατρεπτική. Μετέφερε την ιστορία της Σταχτοπούτας σε ένα θέατρο στην Νέα Υόρκη της «Μεγάλης Ύφεσης», όπου γίνεται σαφής αναφορά στην ταξική πάλη, αλλά και στον θρίαμβο του καλού μέσα από την θετική στάση του ατόμου απέναντι στις δυσκολίες της μοίρας. Η Γαϊτάνου κατάφερε να αναδείξει με εντυπωσιακό τρόπο τις κωμικές αρετές του έργου, ενώ η σκηνοθεσία της είχε έντονη θεατρικότητα μέσα από την γλώσσα της μουσικής.

Τα σκηνικά του Σάιμον Κόρντερ απεικόνισαν με επιτυχία το υπόγειο αλλά και το roof garden του Νεοϋορκέζου θεάτρου, ενώ τα εντυπωσιακά κοστούμια της Αλεξίας Θεοδωράκη απέδωσαν με εξαιρετική αισθητική την εποχή του αμερικάνικου κραχ.

Η Μαίρη-Έλεν Νέζη ήταν μια λαμπερή Σταχτοπούτα που αποθεώθηκε από το κοινό της πρεμιέρας, όπως και ο Αντώνης Κορωναίος ο οποίος έδωσε μια πολύ καλή ερμηνεία στον ρόλο του Πρίγκιπα. Ο Πέτρος Μαγουλάς στον ρόλο του Αλιντόρο, ο Νταβίδ Μενέντεθ στον ρόλο του Νταντίνι και ο Κάρλος Εσκιβέλ στον ρόλο του Ντον Μανίφικο ήταν απολαυστικοί. Οι κακές αδελφές της Σταχτοπούτας Μυρσίνη Μαργαρίτη και Ελένη Δάβου έπλασαν δύο ιδιαιτέρως κωμικές φιγούρες αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια.

Η αντρική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό την διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου ήταν και φωνητικά και σκηνικά εξαιρετική κατά γενική ομολογία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης